Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nylansering av SkolmatSverige

Publicerad:

Nu lanseras SkolmatSverige i ny kostym och med nya funktioner men samma evidensbaserade verktyg. Användarens perspektiv varit i fokus under utvecklingen berättar Josefin Lindoth, projektledare för SkolmatSverige.

– Vi uppskattar all värdefull feedback vi har fått från vår support och utvecklings- och fokusgrupper. Tack för att ni hjälper oss att bli ännu bättre och ger oss möjlighet att utveckla verktyget och webbplatsen utifrån ett användarperspektiv, säger Josefin Lindroth, projektledare för SkolmatSverige.

Nu har SkolmatSveriges digitala profil uppdaterats och arbetsområdena har förtydligats och blivit mer lättarbetade för användaren.

– Enkätverktyget omfattar olika kvalitetsaspekter som tillsammans ger en helhetsbild av skolans måltidskvalitet och verksamhet. Enkäterna är nu uppdelade i tre tydliga arbetsområden mat, miljö och skola för att skolan enkelt och systematiskt ska kunna arbeta sig igenom alla delar, förklarar Josefin Lindroth.

I och med nylanseringen har webbplatsen och enkätverktyget öppnats upp för alla besökare och krav på konton och inloggningar har tagits bort. Enkäterna finns nu lättillgängliga genom publika länkar där respondenten väljer län, kommun, skola och kan ange valfria kontaktuppgifter i enlighet med GDPR.

En ny funktion är att varje besvarad skolenkät kan generera en automatisk resultatrapport direkt. Skolrapporten är nedladdningsbar och kan mejlas till valfri e-postadress.

– Resultatrapporten är tänkt att fungera som ett underlag för dialog och samarbete kring skolmåltiderna och får gärna delas med alla berörda parter på skolan. Tillsammans kan skolan identifiera eventuella åtgärder som behövs och se till att förvalta det som redan fungerar bra, beskriver Josefin Lindroth.

Besök SkolmatSveriges hemsida

Klicka här för att besöka SkolmatSveriges och ta del av de nya funktionerna och uppdateringarna

Publicerad: