Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Mod att förändra, testa nytt och våga misslyckas.  

Publicerad:

I mitten av maj samlades vi i Skövde kommunhus för att tillsammans bli ännu modigare än vi redan är. Temat för dagen var ”Framtid och mod” där även modiga misstag fick den plats det förtjänar. För att kunna skapa något nytt måste vi vara modiga och kasta oss ut i det okända och ibland blir det inte helt som man tänkt sig.   

I mitten av maj samlades vi i Skövde kommunhus för att tillsammans bli ännu modigare än vi redan är. Temat för dagen var ”Framtid och mod” där även modiga misstag fick den plats det förtjänar. För att kunna skapa något nytt måste vi vara modiga och kasta oss ut i det okända och ibland blir det inte helt som man tänkt sig.     

Dagen inleddes med att vi fick kika i kristallkulan tillsammans med Annika Unt och Johan Andersson. Annika är legitimerad dietist och Johan är kock och tillsammans har de startat företaget Foodix. Vi fick lära oss vad som trendar just nu i matsverige och vad som är på ingång. Det presenterades allt från hållbara odlingsmetoder och baljväxter till sjöpung och nya smaksensationer från havet.    

Efter att vi blickat mot framtiden tog Lena Sjöqvist över stafettpinnen för att berätta om ett av sina modiga misstag. Lena berättade om sina erfarenheter av att förändra en skolrestaurang i grunden, från ”utfodringsenhet” till restaurang. Resan var allt annat än spikrak och restaurangen utsattes vid flertal gånger för förtal i lokaltidningen liksom fejkade matbilder på Instagram. Likväl var det ett misstag som med enträget arbete, och med uppbackning från politiker och chefer, slutligen vänts till framgång.   

Efter att Skövde bjudit på en oerhört spännande och god lunch, bestående av Clariasburgare med musseldressing och algbrioche, blev det dags för Helena Gustavsson, Ida Henriksson och Linus Jakobsson från Skövde att berätta om deras sätt att arbeta: Skövdemodellen. De sammanfattar arbetssättet med uppmaningen: ”Våga släppa kontrollen!” och handlar om att bygga upp en decentraliserad organisation där mycket ansvar är delegerat ned till de enskilda köken. På så vis går det att attrahera kompetent kökspersonal som vill ha utrymme att vara kreativa.    

Dagen avrundades med gofika gjord på gulärt som intogs i samband med att deltagarna minglade runt på olika stationer där de fick chans att prata mer om dagens föreläsningar. Populärast blev stationen om modiga misstag där många samlades för att dela med sig om när de varit modiga och allt gått åt pipan. Slutsatsen blev att det inte borde heta misstag, det är upplevelser som lär oss något och som tar oss framåt, in i framtiden!   

//Annie Svensson, Projektledare RISE  

Publicerad: