Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ett nytt år med kunskapsinhämtning, samverkan och nätverkande tillsammans med Skolmatsakademin!

Publicerad: Uppdaterad:

De senaste två åren har varit utmanande för oss alla men, pandemin har gett Skolmatsakademin en rejäl knuff in i den digitala eran - vi är nu mer tillgängliga än någonsin och det kommer vi fortsätta vara.

Elsa Fries, Verksamhetsledare för Skolmatsakademin

 

Pandemin har också gjort det extra tydligt vilken styrka vi har som nätverk. Att snabbt och enkelt kunna nå ut till många, lära av varandra, få koll på vad grannkommunerna gör samt dela kunskap med varandra – i såväl kris som vardag har varit viktigt för många. 

Med detta i åtanke så har Skolmatsakademin under den senaste verksamhetsperioden startat upp fyra nya ”nätverk i nätverket” för specifika yrkesgrupper – måltidsutvecklare, kockar med specialkostansvar, Hem- och konsumentkunskap lärare samt nätverk för schemalagda skolmåltider. Dessa har varit mycket uppskattade och vi kommer fortsätta med dem även framåt.

Skolmatsakademin kommer också fortsättningsvis erbjuda mycket digitala aktiviteter men även fysiska träffar, studiebesök och skolmatsutbyten så snart restriktionerna tillåter. Vi kommer även fortsätta verka för ökad samverkan med skolans värld bland annat genom vårt påbörjade arbete med integrerade/schemalagda skolluncher samt nätverket för Hem- och konsumentkunskapslärare.

Västra Götalandsregionens miljönämnd fortsätter att satsa på Skolmatsakademin och vi hoppas att din kommun vill fortsätta förbättra världen genom skolmåltiden tillsammans med oss!

Elsa Fries

Verksamhetsledare för Skolmatsakademin

Publicerad:
Uppdaterad: