Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VeggiSkills – Ett forskningsprojekt om unga & vegetarisk kost

Publicerad:

Intresset för vegetarisk kost ökar bland unga personer och människor över hela världen uppmanas att äta mer vegetabilier och mindre animalier för både hälsan och klimatet. Var tionde 15–34 åring uppger att de följer någon form av vegetarisk kosthållning. Vissa väljer att inte äta några animalier alls medan andra väljer att äta fisk, mjölk, ägg och ost i kombination med vegetabilier.

Vid Göteborgs universitet genomförs ett forskningsprojekt som undersöker om den maten som unga veganer/vegetarianer/icke-köttätare äter täcker deras energi-och näringsbehov, samt vilka skillnader de är i matvanor, näringsstatus och kunskap om mat jämfört med allätare. Det är även av intresse att få kännedom om vad det är som underlättar för unga personer att äta mer vegetariskt.

Vem kan delta?

Friska personer mellan åldrarna 16–24 år som äter en blandkost eller någon form av vegetarisk kost (vegan, lakto-ovo-vegetarisk, icke-kött) och bor i, eller nära Göteborg är välkomna att anmäla sitt intresse om att deltag via följande webbenkät.

Länk till informationsbrev att ladda ner

Länk till affisch att ladda ner

Isabelle Mulkerrins

Kontaktperson för VeggiSkills, Institutionen för kost och idrottsvetenskap, Göteborgs universitet
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Publicerad: