Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om oss

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland som startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin är en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götaland!
Informationsmaterial om Skolmatsakademin

Aktivt nätverk

Nätverket är till för dig som är verksam i förskolan, i skolan eller i skolrestaurangen och som på något sätt kommer i kontakt med skolmåltider. Insatser till nytta för dig inom Skolmatsakademin:

  • nätverksträffar
  • utbildningar för skolans personal
  • koordinering av utvecklingsprojekt
  • samordning av arbetsplatsbyten och studiebesök
  • gemensamt material
  • marknadsföring av skolmåltiderna i Västra Götaland.

Våra medlemmar

För närvarande är 47 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland medlemmar i Skolmatsakademins nätverk. 

Mycket av Skolmatsakademins arbete och verksamhet bygger på erfarenhetsutbyte, goda exempel och att lära av varandra för att komma framåt inom skolmåltiderna.

Kontaktuppgifter till alla våra medlemmar

 

Finansiering av vår verksamhet

Skolmatsakademin finansieras av Västra Götalandsregionens miljönämnd tillsammans med deltagande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Senast uppdaterad: 2017-03-20 11:12