Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Andras receptsamlingar

Här samlar vi ett antal klimatsmarta receptsamlingar, framtagna av organisationer och projekt utanför Skolmatsakademin. Samtliga receptsamligar är anpassade för offentliga kök.

Recept och information om de kriterier som Södertälje kommun utgår från i sin verksamhet. Innehåller både växt- och köttbaserade rätter (4 eller 50 portioner).

Helsingborg stad håller på att bygga upp en receptsamling med vegetariska rätter från stadens skolkök.

Vegetariska recept från offentliga kök som deltagit i projektet hållbara måltider i Örebro län.

Receptsamlingen innehåller både gröna rätter och kötträtter med mer grönt i. Recepten är framtagna av offentliga kök som deltagit i projektet hållbara måltider i Örebro län.

En receptbank med näringsberäknade och klimatanpassade recept är under uppbyggnad. Det finns redan en hel del recept från flera av stadens förskolor att ta del av.

En vidareutbildning av kockar och ekonomibiträden i Norrköpings kommun resulterade bland annat i denna receptsamling. En del i samlingen består av lakto/vegetariska recept.

Klimatrådet i Jönköping tog inför klimatveckan 2018 fram en hållbar inspirationsmeny med tio recept anpassade för 1 och 100 portioner. Innehåller både kött- och växtbaserade rätter.

 WWF har tillsammans med Jens Vikingsson tagit fram recept för en veckomeny som tillsammans klarar One Planet Plates klimatbudget och uppfyller kraven på biologisk mångfald.

Senast uppdaterad: 2019-04-24 13:34