Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Specialkostintyg

Här hittar du specialkostintyg för olika behov. Intygen är framtagna av Skolmatsakademin tillsammans med måltidsverksamheterna i vårt nätverk. Välkommen att använda det som passar din verksamhet bäst!

Dietistkonsulterna Kellnor & Skagert fick 2013 i uppdrag att utforma bästa möjliga specialkostintyg. Initialt fick måltidsverksamheterna skicka in sina nuvarande specialkostintyg för granskning och därefter påbörjades arbetet med att göra ett så optimalt intyg som möjligt. De som hade skickat in intyg fick också möjlighet att granska utkasten för att ha möjlighet att påverka den slutliga utformningen. 

Ett informationsblad som medföljer specialkostintyget utformades. En del kommuner ville ha ett specialkostintyg för medicinska skäl och ett annat intyg för de etiska och kulturella kosterna, andra ville ha allt samlat i ett intyg. För att tillfredsställa alla utformades en rad olika intyg.

Intyget skulle vara: 

• Vara informativt och lättförståeligt för personen som fyller i det.
• Ge rätt information till måltidspersonalen så att risker minimeras.
• Ge måltidspersonalen specifik information så att elever med födoämnesöverkänslighet i så stor utsträckning som möjligt kan äta av den vanliga maten.

Välkommen att använda det som passar din verksamhet bäst!

Intyg för personal

Specialkostintyg och informationsbrev för medicinska och etiska/kulturella skäl - personal.

Senast uppdaterad: 2017-03-30 18:16