Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Stödmaterial i coronakrisen

Coronapandemin påverkar oss alla, men ingen ska behöva klara krisen ensam! På denna sida samlar vi tips, kunskap, kommunikationsmaterial för hygienrutiner,  exempel på krismenyer och annat från medlemskommunerna i Skolmatsakademin.

Riktlinjer för servering, inköp och kommunikation

Vi har intervjuat ett antal medlemskommun om hur de hanterar effekterna av coronakrisen, samt tagit del av information från Martin&Servera respektive Menigo Foodservice. Nedan hittar ni en sammanställning till er, så att ni kan ta del av varandras strategier och lösningar. Till dokumentet>>

Krismenyer

Skolmatsakademin har i samarbete med Trollhättan stad tagit fram menyförslag för tre olika krisscenarion. Tanken är att dessa, i händelse av kris och stort personalbortfall, ska kunna fungera rullande på veckobasis. Till menyerna>>

Kommunikationsmaterial till skolrestaurangen

Ta del av Lilla Edets kommuns kommunikationsmaterial till skolrestaurangen om handtvätt, hygien på smörgåsstationen, att hålla lagom avstånd i matkön mm. Materialet är bildbaserat och fungerar till de flesta målgrupper oavsett ålder eller spåk. 

Ta del av materialet här:

Samlad myndighetsinformation

Se även vår samlingssida med relevant info för offentliga kök från olika myndigheter såsom livsmedelsverket, folkhälsomyndigheten, skolverket m.fl. Till samlingssidan>>


Vi uppdaterar denna sida löpande, stort tack till alla kommuner som har bidragit hittills! Saknar du något på denna sida eller vill du bidra med något från din kommun? Hör gärna av dig till: skolmatsakademin@ri.se

Senast uppdaterad: 2020-04-08 14:05