Stödmaterial i coronakrisen

Coronapandemin påverkar oss alla, men ingen ska behöva klara krisen ensam! På denna sida samlar vi tips, kunskap, kommunikationsmaterial för hygienrutiner, exempel på krismenyer och annat från medlemskommunerna i Skolmatsakademin.
Riktlinjer för servering, inköp och kommunikation
Vi har intervjuat ett antal medlemskommun om hur de hanterar effekterna av coronakrisen, samt tagit del av information från Martin&Servera respektive Menigo Foodservice. Nedan hittar ni en sammanställning till er, så att ni kan ta del av varandras strategier och lösningar. Till dokumentet>>
Krismenyer
Skolmatsakademin har i samarbete med Trollhättan stad tagit fram menyförslag för tre olika krisscenarion. Tanken är att dessa, i händelse av kris och stort personalbortfall, ska kunna fungera rullande på veckobasis. Till menyerna>>
Kommunikationsmaterial till skolrestaurangen
Ta del av Lilla Edets kommuns kommunikationsmaterial till skolrestaurangen om handtvätt, hygien på smörgåsstationen, att hålla lagom avstånd i matkön mm. Materialet är bildbaserat och fungerar till de flesta målgrupper oavsett ålder eller spåk.
Ta del av materialet här:
- Håll social distans - blå figurer>>
- Tvätta händerna>>
- Smörstation>>
- Håll avstånd>>
- Diskstation>>
- Servering>>
Samlad myndighetsinformation
Se även vår samlingssida med relevant info för offentliga kök från olika myndigheter såsom livsmedelsverket, folkhälsomyndigheten, skolverket m.fl. Till samlingssidan>>
Vi uppdaterar denna sida löpande, stort tack till alla kommuner som har bidragit hittills! Saknar du något på denna sida eller vill du bidra med något från din kommun? Hör gärna av dig till: skolmatsakademin@ri.se