Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Livsmedelshygien baskunskap för offentlig måltidspersonal

Pasta och kyckling förbereds inför måltid

Nu kan vi erbjuda er medlemmar i Skolmatsakademin att få ta del av våra skräddarsydda webutbildningar för måltidspersonal. Denna medlemsförmån är till för att höja kompetensen ute i era verksamheter. Använd utbildningen som introduktion för nya kollegor eller som uppfräschning för all personal som på något sätt redan arbetar med måltider. I gradekursen Livsmedelshygien baskunskap för offentlig måltidspersonal får du de grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien som behövs för att kunna arbeta i ett offentligt kök.

Hur får jag inloggning till utbildningarna?

Anmäl dig till utbildningen här https://www.trippus.net/WebbutbildningLivsmedelshygien

Du kommer få tillgång till webbutbildningen så snart vi lagt in dig i systemet för webbutbildningen. Det kan ta ett par dagar innan du får tillgång till den. När du är tillagd kommer du att få ett nytt mejl om kursregistrering från avsändare noreply.crm@ri.se där dina inloggningsuppgifter kommer att finnas! Håll utkik i din mejlkorg!

Vid frågor om utbildningen eller inloggning kontakta maltidsverige@ri.se

Kostnad?

Utbildningarna är kostnadsfria för partners i Måltid Sverige eller medlemmar i Skolmatsakademin. 

Övriga deltagare 950 kr

Livsmedelshygien baskunskap för offentlig måltidspersonal

Tid: ca 2 timmar
Plats: Online
Kursledare: Kajsa Malmberg och Charlotta Löfström Processteknik och hygien RISE

Innehåll

Utbildningen innehåller grundläggande förståelse för mikroorganismer (bakterier, virus, jäst och mögel), men även Kemiska och fysiska faror i livsmedel och livsmedelsproduktion, samt hur de kan förebyggas. Grundläggande rutiner för god livsmedelshygien och hantering av livsmedel i köket för att laga och servera säker mat. Egenkontroll och uppbyggnad av ett egenkontrollsystem

Upplägg

Under utbildningens gång kommer du att få ta del av förinspelade föreläsningar på olika teman och få bekanta dig med viktiga nyckelord. Varje enskilt tema avsluts med ett frågeforlumär så att deltagaren kan testa sina nya kunskaper

Efter genomgången kurs erhåller du grundläggande kunskaper inom livsmedelshygien för att kunna arbeta i ett offentligt kök. Ett diplom kommer inom kort till din mail.

Läs mer om kursen Livsmedelshygien baskunskap för offentlig måltidspersonal här (pdf)

Senast uppdaterad: 2021-04-09 08:53