Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarier för medlemmar

Dessa utbildningar har vi tagit fram i egen regi och är endast till för Skolmatsakademins medlemmar. Vi ber dig därför att inte sprida vidare dessa länkar till icke-medlemmar i andra kommuner.

Om du är medlem i Skolmatsakademin och vill ta del av någon av utbildningarna är du välkommen att kontakta oss med ett mail till skolmatsakademin@ri.se så skickar vi inloggningsuppgifterna till dig.

Webbinarier endast för medlemmar i Skolmatsakademin

  • Hur får vi med både näring och smak när vi lagar helt växtbaserat? Hur kombinerar vi på rätt sätt? Vad är extra viktigt för växande barn och ungdomar? Var finns näringen? Hur skapar vi nyfikenhet och smaklust hos matgästerna? Välkommen till ett inspirerande webbinarie om grön näringslära och växtbaserad gastronomi tillsammans med Sara Ask, Dietist och kokboksförfattare, samt Pernilla Dierks, kock på Parkskolan i Göteborg stad.

  • Hur kommunicerar vi med varandra och matgästerna? Hur påverkar miljön i skolrestaurangen huruvida maten blir uppäten. Hur kan vi jobba med sociala medier för att nå ut till matgästerna?

  • En god och näringsriktig skollunch är en bra början, men en växande människa behöver fler hälsosamma mål under skoldagen för bästa resultat och välbefinnande.

  • Hur kan vi med enkla medel utveckla mellanmålen, trots begränsad tid och ekonomi? Hur kan vi få in mer näring, fibrer, frukt & grönt – och samtidigt göra det läckert och gott?

  • Hur kan vi förstå vår gäst och deras beteende? Varför reagerar gäster så olika på nya maträtter? När vi nås av vetenskapen om att vi måste ändra våra matvanor för att rädda klimatet hur fungerar vi människor då?

  • Detta är ett tillfälle för er som vill få inspiration och fördjupad kunskap i ämnet, men även för er som ännu inte känner er bekväma inom måltidspedagogiken. Boka ett gemensamt APT med lärare och pedagoger eller träffa kollegorna från andra kök och ta del av föreläsningen som även innehåller en liten del för diskussion och reflektion.

Senast uppdaterad: 2022-03-24 16:15