Näringslära och smakboost i det gröna köket
Hur får vi med både näring och smak när vi lagar helt växtbaserat? Hur kombinerar vi på rätt sätt? Vad är extra viktigt för växande barn och ungdomar? Var finns näringen? Hur skapar vi nyfikenhet och smaklust hos matgästerna? Välkommen till ett inspirerande webbinarie om grön näringslära och växtbaserad gastronomi tillsammans med Sara Ask, Dietist och kokboksförfattare, samt Pernilla Dierks, kock på Parkskolan i Göteborg stad.

Målgrupp
Kökschefer, kockar, måltidsbiträden
Innehåll i korthet
- Praktisk näringslära
- Barns smaksinne och dess utvecklingsfaser
- Måltidskomposition
- Klimatsmarta val och kreativ restanvändnin
- Kommunikation och gästbemötande
- Umami och smakkomposition
- Diskussion och idéutbyte
Om föreläsarna
Sara Ask är legitimerad dietist med gedigen klinisk erfarenhet från Karolinska Universitetssjukhuset. Idag arbetar hon med att informera och inspirera om vegetarisk mat och mat för barn genom bl.a. genom föreläsningar, skriva böcker och artiklar samt medverka som expert och gäst i TV-program, videos och poddar.
Pernilla Dierks, har över 20-års erfarenhet av att laga hållbar mat, bland annat som kock på Akvavit i New York och i London. Sedan 4 år tillbaka har hon bytt a´ la carte mot måltidspedagogik och svinntänk inom offentlig måltid. Hon brinner för det gröna köket, och du kan följa hennes gastronomiska resa på Instagram: @kockpernilla
Vill du ta del av webbutbildningen?
Kontakta skolmatsakademin@ri.se så mailar vi inloggning till dig.