Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarier

Varje termin genomför vi ett antal webbinarier på olika teman till nytta för dig som arbetar med måltider. Här finns inspelningar att ta del av när du har tid.

Webbinarier att se när du vill

  • En introduktion i specialkost med Andrea Mikkelsen, Dietist och specialist inom barnhälsovård. Längd: 75 min.

  • Ett webbinarium om måltider och neuropsykiatriska diagnoser. Hur kan man hantera måltidssituationen för matgäster med särskilda behov? Längd: 75 min.

  • Hur nyttjar vi Instagram på bästa sätt för att skapa dialog och goda relationer till matgäster och målsmän? Att kommunicera med kommun/regionen som avsändare, vad behöver vi tänka på? Längd: 60 min

  • Lär dig mer om hur du tar snygga matfoton för sociala medier. Vi bjuder på ett kortare webbinar med Martin Wendelbo-Hansson som visar oss hur vi bättre lyckas med bilderna på Instagram. Längd: 30 min.

  • Hur kan vi servera maten både snyggt och klimatsmart? Vi bjuder på samlade erfarenheter och goda exempel från framgångsrika kök inom- och utanför regionen. Föreläsare: Lina A Fasth, kock och måltidspedagog. Längd: ca 40 min.

  • Hur kan hälsoarbete i skolan se ut i praktiken? Vad börjar man med om man vill skapa en hälsosam och sockersmart miljö i skolan som ger barn och unga bra vanor för livet? Med en fördjupad kunskap och pedagogiska verktyg är det lättare att arbetet med barn, mat och måltider.

  • Som en del i Skolmatsakademins arbete lyfter vi skolans hälsofrämjande uppdrag kopplat till måltiden. Sedan 2018 har Skolmatsakademin arbetat med ett folkhälsoprojektet inom västra Götalandsregionens Kraftsamling för fullföljda studier - Väl godkänt för skolmåltiden, som finansieras av Västra Götalandsregionens Beredning för folkhälsa och social hållbarhet.

  • I samverkan med Skaraborgsenheten avdelning social hållbarhet, Västra Götalandsregionen höll Skolmatsakademin ett webbinar, där kraftsamlingsområdet Friska barn, i Skaraborg – övervikt och fetma bland barn går att förebygga och Skara kommuns kostenhet lyfter skolmåltidens viktiga roll i folkhälsoarbete.

Senast uppdaterad: 2020-02-07 15:54