Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

En sammanhållen region

I digitalt format genomfördes den sista träffen för Unga Rådgivare 2019-2020. Temat var “En sammanhållen region”, vilket diskuterades utifrån flera perspektiv.

Dagen inleddes med att regiondirektör Ann-Sofi Lodin deltog och tillsammans med Unga Rådgivare pratade om aktuella frågor, som inte helt oväntat handlade om de effekter Covid-19 haft på regionens verksamheter.

FMV som verktyg

Hanna Svanström på Förändringsavdelningen pratade bland annat om vad som krävs på lednings- och verksamhetsnivå för att skapa en sammanhållen region. En fråga som uppkom handlade om vikten av att lätt kunna hitta information för att få reda på om olika verksamheter har liknande rutiner eller inte. Detta ledde naturligt in diskussionen på temat Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM) som presenterades av Peter Häyhänen. Peter är regional utvecklingschef och samordnar och leder införandet av FVM, som ska bli navet i ett sammanhållet VGR.  

Upplevelsen av Västra Götalandsregionen

Efter lunch berättade Maria Arup från Koncernkontoret om arbetsgivarvarumärket och strategin för att VGR ska bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Västra Götalandsregionen ligger högt på listan över attraktiva arbetsgivare i Sverige, men målet att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare handlar om hur medarbetare som redan finns i organisation ser på arbetsgivaren VGR.

Tillitsbaserad organisationskultur

Dagens sista pass handlade om den tillitsbaserade organisationskultur som förslås i VGR:s identitets- och varumärkespolicy. Mimmi Kheddache Jendeby på förändringsavdelningen presenterade 12 principer för en gemensam organisationskultur. Diskussion kring ämnet handlade bland annat om hur en organisation med stort fokus på produktion ska kunna gå över till en tillitsbaserad styrningsmodell. 

Sista träffen

Dagens träff var ett bra avslut på två givande år för oss som varit Regiondirektörens Unga Rådgivare 2019-2020. Vi riktar ett stort tack till Ann-Sofi och övriga som arrangerat och deltagit, och som gett oss insikter och lyssnat in våra perspektiv i frågor som har diskuterats.


Senast uppdaterad: 2020-12-11 15:34