Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FVM digitalisering och studiebesök

FVM, digitalisering och studiebesök avklarades när den nya generationen Unga rådgivare träffades på Sahlgrenska för sitt första möte. Det var ett späckat schema när VGR:s Unga Rådgivare höll sin första träff för året. Regiondirektör Ann-Sofi Lodin och kommunikationsdirektör Erik Lagersten träffade de unga rådgivarna för att diskutera aktuella frågor.

Framtidens vårdinformationsmiljö

Erika Sandberg inledde dagen med att ska om Framtidens vårdinformationsmiljö (FVM). Erika som representerar programkontoret, tog upp situationen idag där information lätt fastnar i vårdkedjan och hur FVM, som kommer att bli hälso- och sjukvårdens huvudsakliga IT-stöd, syftar till att förenkla att vårdinformation sprids mellan organisatoriska gränser. Gruppen fick även diskutera framtida behov av e-vårdtjänster från ett patientperspektiv. Det blev intressanta diskussioner då gruppen består av flera olika professioner med olika infallsvinklar.

Dialog och frågestund

Efter lunch träffade Unga rådgivare regiondirektör Ann-Sofi Lodin där tillfälle gavs att ställa frågor och föra dialog. Framförallt diskuterades hur regionen resonerar kring att behålla yngre medarbetare, Arbetsgivarvarumärket och vad det innebär att vara Sveriges bästa arbetsgivare.

Även kommunikationsdirektör Erik Lagersten närvarade och pratade om målbilder och hur VGR ska formulera och kommunicera sina mål till medborgarna.

Studiebesök på Bild-och interventionscentrum

På eftermiddagen fick deltagarna i Unga Rådgivare göra ett spännande studiebesök på Bild- och interventionscentrum på Sahlgrenska Universitetssjukhus. Det bjöds till rundvandring och information kring möjligheterna för avancerade kirurgiska ingrepp med bilddiagnostik som underlag.

Unga Rådgivare riktar ett stort tack till alla som bidrog till en lärofylld och spännande dag på Sahlgrenska!


Senast uppdaterad: 2019-04-24 10:39