Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Infrastruktur, regional utveckling och kultur

Denna träff med Unga rådgivare hade många av oss sett särskilt mycket fram emot då vi äntligen skulle få besöka Göteborgsoperan. Först ut på morgonen var ett besök hos koncernstab regional utveckling som ligger i Koncernkontorets lokaler på Södra Hamngatan i Göteborg.

Vi fick träffa Ulrika Bokeberg, avdelningschef för kollektivtrafik och infrastruktur, som förklarade bland annat om vad Västsvenska paketet innebär och vilka satsningar och prioriteringar på kollektivtrafik, järnvägar och vägar som görs i Västra Götalandsregionen (VGR). Bland satsningarna finns exempelvis Västlänken och Hisingsbron (som ska ersätta Götaälvbron). Det är spännande att se vad som är på väg att hända med Göteborg och runtom i hela Västra regionen.

Mats Granér, enhetschef för samhällsanalys och regional utveckling, presenterade arbetet för tillväxt och utveckling av Västra Götalandsregionen. Vi fick höra om bland annat Analysportalen som innehåller massor av intressant statistik om Västra Götaland och dess invånare.

Under dagen arbetade vi även vidare med våra fördjupningsprojekt som vi gör i två grupper; En grupp arbetar med digitaliseringen – att undersöka möjligheterna kring implementering av webbtidbokning och webbtriagering för ökad effektivitet och tillgänglighet i vården i VGR samt en grupp som arbetar med arbetsgivarvarumärket och feedback-kulturen bland chefer och medarbetare.

På eftermiddagen var vi på besök på Göteborgsoperan och fick ett varmt välkomnande av Karin Brittsjö och Katarina Hydén som tog emot oss och berättade om operans verksamhet. Vi fick en rundvandring bland kulisser och verkstäder och en inblick i hur man gör ritningar, bygger, målar och syr med mera inför en föreställning. Det är mycket logistik som ska fungera samtidigt!

Vi har också fått inbjudan till Chefsdagen som arrangeras den 9 oktober på Svenska mässan i Göteborg och vi började redan under dagen fundera på och prata om vad vi ville ha med på vår idéstation där.

Nu ses vi inte igen förrän i september och vi Unga rådgivare vill därför passa på att önska alla en varm och glad sommar!


Senast uppdaterad: 2022-01-04 14:45