Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Modig, prestigelös och professionell – Unga rådgivare om medarbetarskap

Unga rådgivare

Medarbetarskap var temat för regiondirektörens Unga rådgivare när de träffades den 18 december på VGR:s institut för stressmedicin (ISM) i Göteborg. Regiondirektör Ann-Sofi Lodin inledde dagen med att följa upp förra träffen där temat var ledarskap. De unga rådgivarna fick ge sina perspektiv på vilka förutsättningar en chef i Västra Götalandsregionen (VGR) behöver ha för att vara en bra ledare, så som mindre administration och mer tid med sina medarbetare.

Ann-Sofi Lodin berättade om aktuella frågor som berör VGR, bland annat om överblick kring VGR:s ekonomi, det kommande valåret och vad det betyder för oss som arbetar i en politisk organisation, om digitaliseringens möjligheter och om VGR:s arbete med arbetsgivarvarumärket. Att få en genomgång kring de större frågorna som påverkar det dagliga arbetet i VGR ger gruppen en större förståelse för hur VGR fungerar som organisation och tankarna bakom de beslut som tas inom VGR.

Ledarskap och medarbetarskap i VGR

Därefter väntade en workshop om arbetsgivarvarumärket tillsammans med Maria Arup, projektledare, och Marina Olsson, personaldirektör, som berättade om VGR:s ambition att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare och vägen dit. Rådgivarna diskuterade vilka egenskaper medarbetare och chefer i VGR bör ha, och här lyftes bland annat egenskaper som prestigelös, modig, professionell och ansvarsfull.

Flera steg i arbetet med att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare har redan tagits bland annat fördubblad ob-ersättning för vårdpersonal som arbetar natt samt löneutbetalning den 25:e i månaden istället för den 27:e. Man har även börjat samla alla förmåner för att VGR:s medarbetare ska få en bättre överblick kring över som ingår i ens anställning.

Unga rådgivare

Institutet för stressmedicin

Anne-Marie Hultberg, utvecklingsledare på Institutet för stressmedicin, välkomnade de unga rådgivarna och presenterade verksamheten och aktuell forskning där institutet bland annat varit delaktig i framtagandet av den nya medarbetarenkäten. 

Läs mer om Institutet för stressmedicin

Läs mer om regiondirektörens Unga rådgivare


Senast uppdaterad: 2017-12-20 10:23