Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Modig, prestigelös och professionell – Unga rådgivare om medarbetarskap

Unga rådgivare

Medarbetarskap var temat för regiondirektörens Unga rådgivare när de träffades den 18 december på VGR:s institut för stressmedicin (ISM) i Göteborg. Regiondirektör Ann-Sofi Lodin inledde dagen med att följa upp förra träffen där temat var ledarskap. De unga rådgivarna fick ge sina perspektiv på vilka förutsättningar en chef i Västra Götalandsregionen (VGR) behöver ha för att vara en bra ledare, så som mindre administration och mer tid med sina medarbetare.

Ann-Sofi Lodin berättade om aktuella frågor som berör VGR, bland annat om överblick kring VGR:s ekonomi, det kommande valåret och vad det betyder för oss som arbetar i en politisk organisation, om digitaliseringens möjligheter och om VGR:s arbete med arbetsgivarvarumärket. Att få en genomgång kring de större frågorna som påverkar det dagliga arbetet i VGR ger gruppen en större förståelse för hur VGR fungerar som organisation och tankarna bakom de beslut som tas inom VGR.

Ledarskap och medarbetarskap i VGR

Därefter väntade en workshop om arbetsgivarvarumärket tillsammans med Maria Arup, projektledare, och Marina Olsson, personaldirektör, som berättade om VGR:s ambition att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare och vägen dit. Rådgivarna diskuterade vilka egenskaper medarbetare och chefer i VGR bör ha, och här lyftes bland annat egenskaper som prestigelös, modig, professionell och ansvarsfull.

Flera steg i arbetet med att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare har redan tagits bland annat fördubblad ob-ersättning för vårdpersonal som arbetar natt samt löneutbetalning den 25:e i månaden istället för den 27:e. Man har även börjat samla alla förmåner för att VGR:s medarbetare ska få en bättre överblick kring över som ingår i ens anställning.

Unga rådgivare

Institutet för stressmedicin

Anne-Marie Hultberg, utvecklingsledare på Institutet för stressmedicin, välkomnade de unga rådgivarna och presenterade verksamheten och aktuell forskning där institutet bland annat varit delaktig i framtagandet av den nya medarbetarenkäten. 

Läs mer om Institutet för stressmedicin

Läs mer om regiondirektörens Unga rådgivare


Senast uppdaterad: 2017-12-20 10:23