Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Unga rådgivare besöker BoIC

För fyra år sedan var den första årskullen Unga rådgivare på studiebesök på Sahlgrenska Universitetssjukhuset på platsen där Bild- och interventionscentrum (BoIC) planerades att byggas. Då fanns enbart ett hål i marken. Idag fyra år senare står Bild- och interventionscentrum nästan helt färdigt, med sina sex våningar innehållande den allra senaste medicintekniska utrustningen.

Gemensamt för verksamheten i den nya sjukhusbyggnaden Bild- och interventionscentrum är användandet av bildgivande teknisk utrustning. Det innebär att flera olika bilder skapas samtidigt för undersökning och diagnos, och kan innefatta röntgen, magnetresonanstomografi (MR), ultraljud, datortomografi (CT), positronemissionstomografi (PET) eller kombinationer av dessa. Bild- och interventionscentrum har flera så kallade hybridsalar, där kirurgi och bilddiagnostik kan utföras i samma rum. Det kommer också finnas en traumaenhet där personer som varit med om trafikolyckor eller svåra skottskador kommer att tas om hand.

– Det är så häftigt att se den nästan färdiga sjukhusbyggnaden, säger Madelene Parkhagen som var ung rådgivare till regiondirektören under perioden 2013-2014. Med teknik och logistik som ligger i framkant tror jag att fler människors liv kommer att kunna räddas.

Cyklotron under markytan 

Under markytan finns en cyklotron som bland annat försörjer sjukhusets PET-kameror med radioaktiva isotoper. PET-kameror används för att diagnostisera tumörer och för att följa effekterna av en behandling. Detta är den första cyklotronanläggningen för medicinska spårämnen i Västra Götalandsregionen VGR). 

Information om Unga rådgivare

Sedan 2013 har regiondirektörens forum Unga rådgivare funnits. Att vara ung rådgivare innebär att du stöttar regiondirektören och koncernledningen i regionövergripande frågor och får kunskap om VGR:s verksamheter. Vid varje möte besöker rådgivarna någon av VGR:s verksamheter och får en rundtur. 

Läs mer om forumet Unga rådgivare

För fyra år sedan var de dåvarande unga rådgivarna och besökte Bild- och interventionscentrum när det fortfarande var i uppbyggnadsfas. Idag fick de tillsammans med de nuvarande unga rådgivarna besöka BoIC igen och se det nästintill färdiga resultatet.

Läs mer om Bild- och interventionscentrum


Senast uppdaterad: 2017-09-29 10:28