Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Unga rådgivare på Chefsdagen

Gruppbild på sex unga rådgivare

Att som unga rådgivare få vara med på Chefsdagen är något vi sett fram emot länge och det gav en unik inblick i vilka budskap man på ledningsnivå vill få ut till verksamheterna.

Vi inledde dagen med att sätta upp vår monter för att i pauserna kunna presentera konceptet Unga rådgivare till alla intresserade chefer. Det var många chefer som kom fram och pratade och flera av dem hade redan någon medarbetare i åtanke att nominera till nästa omgång 2019-2020. Vi fick berätta vad uppdraget går ut på, vilka platser vi besökt och vad vi själva fått ut av att vara med i Unga rådgivare.

Vi fick även tillsammans med de 1 500 cheferna som närvarade, låta oss inspireras av gästföreläsare Peter Grönberg och Ami Hemviken samt höra hur några av våra chefer i VGR tänker kring VGR:s övergripande mål, bland annat målet att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Att få höra våra tankar kring feedback från tidigare diskussioner inom gruppen återspeglas i de föreläsningar och diskussioner som dagen hade att bjuda väckte en stark känsla av hopp om framtiden hos oss.

Förmiddagens föreläsningar avslutades med att presentera årets chef, Maria Taranger, för sina otroliga insatser i att driva igenom ett förändrat arbetssätt inom verksamheten Medicin, Geriatrik och Akutmottagningen (MGAÖ) på Östra Sjukhuset. En av många förändringar som verksamheten genomfört är att införa videobesök för vårdplaneringar för de äldre.

Mitt på dagen gav Duratrion från Göteborgsoperan ett underbart framträdande och piggade upp publiken inför eftermiddagens föreläsning.

Avslutningsvis sammanfattade Ann-Sofi Lodin dagen, hur vi ska gå från ord till handling och vilka stora förändringar vi står inför. Dagen i sin helhet var mycket inspirerande och skapade en stor känsla av engagemang hos oss Unga Rådgivare och sannolikt även hos alla gästande chefer. Vi hoppas att denna känsla sprider sig till våra övriga medarbetare i organisationen.


Senast uppdaterad: 2018-10-15 14:12