Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Satsningar och samarbeten

Här finns information om breda övergripande eller tvärsektoriella satsningar, samarbeten, projekt och uppdrag.

I Västra Götaland har vi ett ambitiöst regionalt klimatmål – att vara en fossiloberoende region år 2030. Det är en omställning vi behöver göra tillsammans – offentliga aktörer, företag, akademi, branschorganisationer och föreningar.
Skolmisslyckanden skapar utanförskap - därför kraftsamlar Västra Götalandsregionen för att få fler att avsluta gymnasieskolan med godkända betyg.
Två unga män i 20-årsåldern som står bredvid varandra utanför en tegelbyggnad. De båda har kortklippt brunt hår, gröna pikétröjor med en grå tröja över. Mannen till vänster står med armarna i kors.
Västra Götalandsregionen arbetar med insatser för att minska arbetslöshet och öka delaktighet i samhället.
Skolmatsakademin
Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk som vänder sig till verksamma inom skolrestaurang och skola. Nätverkets syfte är att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan och öka skolmatens status.
Regiondirektör Ann-Sofi Lodin har sedan år 2013 ett forum för unga rådgivare. Rådgivarna bidrar med tankar, idéer och diskuterar frågor utifrån sitt perspektiv som unga medarbetare upp till 30 år.
Högsbo specialistsjukhus handlar om att etappvis bygga ut den öppna specialistsjukvården i Göteborgsområdet med specialistsjukhus.
Senast uppdaterad: 2020-04-02 15:02