Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Västra Götalandsregionen i Almedalen

Almedalsveckan i Visby är Sveriges största politiska mötesplats och en möjlighet för VGR att synas och påverka i frågor som är viktiga för Västra Götalands utveckling. VGR vill påverka frågor på nationell nivå ur ett regionalt perspektiv, i en riktning som gynnar VGR:s och västsvenska intressen. Politikerveckan är inställd 2020 med anledning av coronasmittan.

–Västra Götalandsregionen är i Almedalen för att påverka lagstiftning och lyfta frågor som är viktiga för Västra Götaland och våra invånare, säger Charlotta Lundström, projektägare för VGR i Almedalen.

Sedan några år tillbaka samarbetar Västra Götalandsregionen​, Göteborgs Stad, Göteborgs universitet, Chalmers, Västsvenska Handelskammaren, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde och Högskolan Väst under ett och samma tak i Almedalen – den Västsvenska Arenan.

Tillsammans ordnar vi seminarier, möten och debatter. Västsvenska Arenan har ett brett västsvenskt perspektiv och här möter du olika delar av vår region och våra verksamheter.

Västsvenska Arenans webbplats

Årets politikervecka i Almedalen på Gotland är inställd med anledning av coronapandemin.

Senast uppdaterad: 2020-06-04 12:38