Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arbetsmarknadsinsatser

Västra Götalandsregionen arbetar med insatser för att minska arbetslöshet och öka delaktighet i samhället för att skapa arbetsmöjligheter och synliggöra kompetens hos unga, långtidsarbetslösa, personer med funktionsnedsättningar, utlandsfödda och personer med utbildning från andra länder än Sverige.

Västra Götalandsregionen erbjuder människor möjlighet att få praktik eller arbete i Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag genom olika insatser samlade under namnet PILA, som står för praktik, introduktion, lärande och arbete.

Rekryteringen ansvarar Arbetsförmedlingen för. Västra Götalandsregionen förvaltningar och bolag bestämmer själva vilken eller vilka insatser de arbetar med och hur de utförs.

Alla verksamheter i Västra Götalandsregionen

PILA arbetar utifrån ledorden tillsammans gör vi skillnad. Genom ett gemensamt engagemang för framtiden skapar vi arbetsmöjligheter och synliggör individens kompetens. Målsättningen är att bidra till minskad arbetslöshet och ökad delaktighet i samhället.

Målgrupperna för PILA utgår från Arbetsförmedlingens prioriterade grupper, som är unga, långtidsarbetslösa, personer med funktionsnedsättning och utrikesfödda.

Insatser för unga

Unga långtidsarbetslösa erbjuds arbete genom följande insatser:

ViA – introduktion i arbetslivet

Tillgänglighetsdatabasen

Insatser för personer med funktionsnedsättningar

Personer med funktionsnedsättningar erbjuds praktik och arbetsträning.

Praktik för arbetssökande med funktionsnedsättning

Insatser för utlandsfödda och utlandsutbildade

Utöver ordinarie praktik och arbetsträning finns det särskilda särskilda insatser för personer som har utbildning eller erfarenhet inom hälso- och sjukvårdens legitimationsyrken (sjuksköterskor, läkare, tandläkare med fler) från andra länder än Sverige. Till exempel språkutbildning, praktik och praktisk tjänstgöring.

Utbildad utomlands


Senast uppdaterad: 2019-07-03 10:44