Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu söker vi nya deltagare till BussOhoj!

Testa på ett nytt sätt att resa i vardagen. Med en vikcykel tar du dig mellan hållplatsen och hemmet eller jobbet, och viker enkelt ihop den för att ta med på tåg, buss eller spårvagn.

Vårt populära projekt BussOhoj! söker nya deltagare till vårens omgång. Alla deltagare får låna en ihopfällbar vikcykel som enkelt kan och får tas med på kollektivtrafiken. Tillsammans sköter deltagarna vårt stafettkonto på Instagram och berättar om sin vecka. Anmäl dig senast 17 februari.

Deltagarna i Buss ohoj! är ambassadörer för hållbart resande. De får testa på att vara ”flexikant” – en flexibel och nytänkande trafikant – samtidigt som de inspirerar andra till hållbara resvanor.

Projektet pågår i tre månader och vänder sig till dig som vill använda cykel mer i dina vardagsresor. Med en vikcykel kan du kombinationspendla med kollektivtrafiken, då cykeln kan vikas ihop vid transport och förvaring. Det är bra för hälsan och klimatet, och är ett smidigt sätt att ta sig fram!

Kort om BussOhoj!

  • Ansökningsperioden är öppen mellan 1-17 februari på www.vgregion.se/bussohoj
  • Alla som bor i Västra Götaland och Halland kan anmäla sitt intresse
  • 20 deltagare får låna en vikcykel under projektperioden 18 mars-17 juni 2019
  • Deltagarna förväntas använda cykeln minst tre dagar i veckan
  • Deltagarna uppdaterar projektets Instagramkonto och berättar om varsin vecka
  • Deltagarna rapporterar en gång varannan vecka till projektet om hur de har rest och om sin upplevelse

Kontakt

Projektledare William Schotte

william.schotte@grkom.se eller 0709 - 725 70

Senast uppdaterad: 2019-02-04 09:13