Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BussOhoj!

Det finns många sätt att resa hållbart med en vikcykel. BussOhoj! är en satsning inom Hållbart resande väst för att fler ska upptäcka fördelarna med att kombinera vikcykel och kollektivtrafik för sina resor.

Prova en ny resvana - sök till BussOhoj!

Som deltagare i BussOhoj! testar du på nya resvanor, samtidigt som du inspirerar andra i din närhet att tänka över sitt resande. Med en vikcykel kan du kombinationspendla med kollektivtrafiken, då cykeln kan vikas ihop vid transport och förvaring. Det är bra för hälsan och klimatet, och är ett smidigt sätt att ta sig fram! Projektet pågår i tre månader och alla deltagare får låna en vikcykel kostnadsfritt under den tiden. 

Baserat på tidigare deltagares erfarenheter av BussOhoj! tog vi fram tre exempel på fördelarna med att resa med vikcykel i vardagen. Du kan se alla filmer här.

Villkor och projektperioder

För att kunna anmäla sitt intresse till projektet ska man bo i någon kommun i Västsverige. De som blir antagna till projektet får låna en vikcykel gratis. Kostnad för resor med kollektivtrafik ingår inte i projektet. 

Höstens projektperiod: augusti-november. Anmälan öppnar i maj.

Vårens projektperiod: mars-juni. Rekrytering pågår. 

Anmälan sker via en länk på denna sida som öppnas under anmälningsperioden. Information om anmälningsstart postas på Hållbart resande västs Facebooksida, Hållbart resande västs hemsida samt Instagramkontot BussOhoj. 

Följ deltagarnas resor på Instagram

Projektdeltagarna turas om att uppdatera Instagramkontot @bussohoj där de under varsin vecka berättar om sina vardagsresor. Följ kontot i appen eller på webben www.instagram.com/bussohoj

Senast uppdaterad: 2020-02-17 13:14