Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

BussOhoj!

Det finns många sätt att resa hållbart med en vikcykel. BussOhoj! är en satsning för att fler ska upptäcka fördelarna med att kombinera vikcykel och kollektivtrafik för sina resor. Alla deltagare i projektet får låna en vikcykel under tre månader för att testa på nya resvanor.

Om projektet BussOhoj!

Deltagarna i BussOhoj! testar på att vara ”flexikanter” – en flexibel och nytänkande trafikant – samtidigt som de inspirerar andra i sin närhet till hållbara resvanor. Projektet pågår i tre månader och vänder sig till den som vill använda cykeln mer i sina vardagsresor. Med en vikcykel kan man kombinationspendla med kollektivtrafiken, då cykeln kan vikas ihop vid transport och förvaring. Det är bra för hälsan och klimatet, och är ett smidigt sätt att ta sig fram!

Anmälan och projektperioder

Höstens projektperiod: augusti-november. Projektperioden är nu igång.

Vårens projektperiod: mars-juni. Anmälan öppnar i februari.   

Anmälan sker via en länk på denna sida som öppnas under anmälningsperioden. Information om anmälningsstart postas på Hållbart resande västs Facebooksida, Hållbart resande västs hemsida samt Instagramkontot BussOhoj. 

Villkor

För att kunna anmäla sitt intresse till projektet ska man bo i någon kommun i Västsverige. De som blir antagna till projektet från gratis låna en vikcykel. 

Följ deltagarnas resa på Instagram

Projektdeltagarna turas om att uppdatera Instagramkontot @bussohoj där de under varsin vecka berättar om sina vardagsresor. Följ kontot i appen eller på webben www.instagram.com/bussohoj

Senast uppdaterad: 2019-10-11 14:47