Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Cykelvänlig arbetsplats

Cykelvänlig arbetsplats är ett årligen återkommande cykelprojekt med tävlingsinslag. Syftet med projektet är att få så många som möjligt att cykla till och från jobbet genom att arbetsgivare arbetar med att bli så cykelvänliga som möjligt. Varje år uppmärksammas tre arbetsplatser i kategorierna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling.

Projektets målgrupp är arbetsplatser i Västsverige. Varje deltagande organisation startar med att kartlägga hur cykelvänliga de är i dagsläget genom att gå igenom 20st förbestämda cykelvänliga kriterier. Kriterierna finns på projektets hemsida. Under projekttiden arbetar organisationen med åtgärder för att bli ännu lite mer cykelvänliga, och uppfylla fler av kriterierna.

Anmälan och projektstatus

Nu är vi igång, och fram till 31 december kan arbetsplatser registrera sitt deltagande och uppfylla kriterier. Efter det görs en slutavläsning och vinnare i de tre kategorierna Årets cykelvänligaste arbetsplats, Årets raket och Årets nykomling utses. Vinnarna kommer omnämnas i filmen om Cykelvänlig arbetsplats som kommer spridas i sociala medier och lokalt i respektve vinnarkommun. 

Intresserad av att vara med? För anmälan och mer information om projektet, se hemsidan cykelvanligarbetsplats.se

I år kan arbetsplatser i följande kommuner delta i Cykelvänlig arbetsplats: Borås, Göteborg, Halmstad, Kungsbacka, Mellerud, Mölndal, Stenungssund, Strömstad, Varberg, Vänersborg. Interna arbetsplatser inom Västra Götalandsregionen och på Länsstyrelsen i Västra Götaland kan också vara med. 

Villkor

För att en organisation ska kunna delta krävs att kommunen är med i projektet och leder det lokalt. Deltagande i projektet är gratis för både kommuner och organisationer.

Goda exempel

Låt dig inspireras och ta lärdom från kommuner som tidigare deltagit i Cykelvänlig arbetsplats. 

Goda exempel Cykelvänlig arbetsplats

 

Karin Ryberg

Handläggare, infrastruktur, trafik och kollektivtrafikfrågor
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Projektledare Cykelvänlig arbetsplats
Senast uppdaterad: 2019-07-12 11:16