Vintercyklist VGR

Tillhör du dem som cyklar till och från jobbet under vår, sommar och höst men som ställer undan cykeln när det börjar bli mörkt och halt? Skulle du vilja testa att cykla även under vintern? Nu har du som anställd inom Västra Götalandsregionen möjlighet att bli en av våra  vintercyklister!

Genom medel från Västra Götalandsregionens klimatväxling får 300 cyklister som är anställda inom VGR chansen att prova på vintercykling med dubbdäck under säsongen 2018/2019. Som deltagare utrustas du med vinterdäck och reflexväst. Därutöver får du både minskade kostnader för dina resor och de hälsoeffekter som cyklandet ger!

Så här går det till

Anmäl dig via länken nedan senast 12 oktober. Senast en vecka efter att anmälningstiden har gått ut kommer du få ett meddelande om du har blivit uttagen eller ej.  

Länk till anmälan: https://vgregion.esmaker.net/s.aspx?id=08c3311ea67f

Deltagarna i projektet åtar sig att cykla till och från jobbet minst tre dagar per vecka under perioden 1 december till 31 mars samt att varannan vecka rapportera om sitt cyklande via ett särskilt webbformulär.

Eftersom däcken och byte av däck räknas som en löneförmån innebär det att din kostnad för att delta blir cirka 250 kronor, som dras av din lön.

Förra årets projekt

Under vintern 2017/2018 var det 273 anställda som fick möjlighet att delta i projektet. Totalt cyklade deltagarna nära 13 000 mil och många uppgav att det var givande att delta i projektet.

Sara Eriksson

Projektledare
Senast uppdaterad: 2018-09-10 09:16