Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vintercyklist VGR

Tillhör du dem som cyklar till och från jobbet under vår, sommar och höst men som ställer undan cykeln när det börjar bli mörkt och halt? Skulle du vilja testa att cykla även under vintern? Nu har du som anställd inom Västra Götalandsregionen möjlighet att bli en av våra  vintercyklister!

Genom medel från Västra Götalandsregionens klimatväxling får 300 cyklister som är anställda inom VGR chansen att prova på vintercykling med dubbdäck under säsongen 2018/2019. Som deltagare utrustas du med vinterdäck och reflexväst. Därutöver får du både minskade kostnader för dina resor och de hälsoeffekter som cyklandet ger!

Så här går det till

Anmälan för 2018/2019 är stängd. Till hösten 2019 ges en ny möjlighet att anmäla sig till projektet.  

Deltagarna i projektet åtar sig att cykla till och från jobbet minst tre dagar per vecka under perioden 1 december till 31 mars samt att varannan vecka rapportera om sitt cyklande via ett särskilt webbformulär.

Eftersom däcken och byte av däck räknas som en löneförmån innebär det att din kostnad för att delta blir cirka 250 kronor, som dras av din lön.

Förra årets projekt

Under vintern 2017/2018 var det 273 anställda som fick möjlighet att delta i projektet. Totalt cyklade deltagarna nära 13 000 mil och många uppgav att det var givande att delta i projektet.

Sara Eriksson

Projektledare
Senast uppdaterad: 2019-02-15 15:23