Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Cyklistuppmuntran

Stå längs med en vältrafikerad cykelbana eller knutpunkt där många cyklister passerar och bjud på enkel morgonfika och cykelinformation.

Stå längs en vältrafikerad cykelbana eller knutpunkt där många cyklister passerar och bjud på en enkel fika och cykelinformation. Ett flexibelt alternativ med många möjliga utföranden. Till exempel kan kommunen på vintern bjuda resenärer på varm choklad och tips om vintercykling. På sommaren kan saft och en cykelkarta med smultronställen och badplatser vara uppskattat.

Genomförande i fem enkla steg:

  1. Bestäm huvudbudskap – vad vill ni förmedla med insatsen? Är det viktigast att uppmuntra de som redan cyklar, få nya cyklister, eller kanske att informera om nya cykelbanor?
  2. Planera insatsen – vilket upplägg passar bäst? Beroende på årstid kan det vara lämpligt att fokusera på olika aspekter för cyklister, som vintercykling eller rekreationsmöjligheter. Hitta också rätt plats för insatsen. Det kan variera lite beroende på vilka ni vill nå, men en vältrafikerad cykelbana eller plats där trafikanter från flera trafikslag passerar, som t ex ett torg, kan vara lämpligt. Fundera över vilket material ni behöver och hur ni ska förmedla ert budskap. Tänk på att personalen behöver vara lätt att känna igen och distinkt för att kunna väcka uppmärksamhet. Reflexvästar med kommunlogotypen kan vara en bra arbetsuniform.
  3. Förbered insatsen – ta fram det material ni behöver, se över platsen där ni planerar vara och tipsa lokalmedia.
  4. Genomför insatsen.
  5. Utvärdera. Räkna antalet resenärer och nyfikna. Försök också räkna hur många av dessa som stannar och pratar med personalen. Undersök hur mycket informationsmaterial som gått åt. 
Senast uppdaterad: 2017-10-18 12:22