Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

Aktuell information om nya Regionens hus

Viktigt med rätt uppgifter i Vision 80/20 Informera och KiV
Telefonväxeln arbetar i systemet Vision 80/20 Informera, därför är det viktigt att ni inför flytten till nya Regionens hus säkerställer att det är rätt uppgifter där. Det är även viktigt att ni uppdaterar era uppgifter i KiV.
Vad säger forskningen om aktivitetsbaserad arbetsmiljö
Annemarie Hultberg, utvecklingsledare på Hälsan och Stressmedicin gjorde en sammanställning över aktuell forskning om aktivitetsbaserade arbetsmiljöer 2018.
Chefsdialog och seminarier inför nya Reginens hus
Nu finns information om de kommande chefsdialogmötena och vårens seminarietillfällen inför flytten till det nya Regionens hus i Göteborg.
Konstupphandling avbryts
Konstverket Rättvisans Park kommer inte att vara en del av den konstnärliga gestaltningen i Nya Regionens hus i Göteborg.
Mobilappar för att logga tid, flex och godkänna ärenden
Den 15 november introducerades fyra mobilappar till Heroma för medarbetarna i VGR. De är ett komplement till Självservice och Kom & Gå.
Ambassadörer med uppdrag att utveckla
Nu är det klart vilka tjugo personer som får förtroendet att fungera som ambassadörer för de nya Regionens hus i Göteborg och Skövde.
Tillit viktigt i en aktivitetsbaserad arbetsmiljö
I den aktivitetsbaserade miljön behöver chefen jobba på relationen till sina medarbetare. Det konstaterar Annelie Carlberg, sektionschef på Unionen, i en artikel i tidningen Arbetsliv.
Dialogmöten för chefer
Du som är chef och kommer att ha medarbetare i Regionens hus i Skövde är välkommen att delta i dialogmöte för att få svar på frågor kring huset, arbetssättet och flytten.
Studiebesök på nya Regionens hus i Skövde
Inför flytten till nya Regionens hus i Skövde erbjuds studiebesökstillfällen på bygget i Skövde för olika aktörer som har en roll i flytt- och förändringsarbetet. Det handlar exempelvis om chefer, interna projektgrupper, HR eller fackliga representanter.
Frågor och svar om arbetsmiljön på en aktivitetsbaserad arbetsplats
Nu finns en sammanställning av frågor och svar som rör arbetsmiljön på en aktivitetsbaserad arbetsplats. Frågorna är riktade till dig som chef och ska vara ett stöd för att möta de funderingar medarbetare kan ha om arbetsmiljön.
Tusentals detaljer ska funka
När det är dags att flytta in i Regionens hus i Skövde eller Göteborg ska tusentals detaljer finnas på plats redan från dag 1. I senaste numret av Arbetslust berättar Andrea Thomsen, Regionservice, och Christian Bohlin, VGR IT, om förberedelsearbetet.
Goda vanor i en aktivitetsbaserad miljö
Hur ska vi bete oss för att den aktivitetsbaserade miljön ska fungera så bra som möjligt?
Namnen på konferensrummen i nya Regionens hus klara
Berg och naturreservat i Skaraborg var det tema som fick flest röster i omröstningen om namn på konferensrum i nya Regionens hus i Skövde. Konferensrummen i stationshuset i Regionens hus i Göteborg kommer att få namn med järnvägstema.
Dialogmaterial inför flytten till nya Regionens hus
Nu finns ett dialogmaterial som tar upp frågor som är bra att diskutera inför flytten till nya Regionens hus. Det kan användas av chefer och hyresgästrepresentanter i dialog med medarbetare som kommer att få sin hemvist i husen.
Förberedande seminarier för chefer
Nu finns ett antal seminarier för chefer med medarbetare som ska flytta in i nya Regionens hus i Göteborg eller Skövde. Dels finns det seminarier som du kan delta i tillsammans med dina medarbetare, dels seminarier som är vikta för chefer.
Effektiva möten
Möten är en av våra viktigaste kanaler för att leda arbetet framåt och bygga relationer.
Chefsseminarium med fokus på Göteborg 14 juni
Den 14 juni är det dags för det första seminariet med fokus på nya Regionens hus i Göteborg. Seminariet riktar sig till chefer med medarbetare som ska flytta in i det nya huset.
Yammergrupp om att arbeta i nya Regionens hus
Nu finns en grupp på Yammer om att arbeta i nya Regionens hus. Den riktar sig till alla medarbetare och chefer som kommer att flytta in i de nya husen.
Heldagsutbildning om personlig effektivitet
En tom inkorg. Lugn och ro i huvudet. Digitalt arbete. Det och mycket annat innehåller den heldagsutbildning som Lexicon erbjuder om personlig effektivitet med fokus på aktivitetsbaserat kontor.
Två nya seminarier för chefer i Skövde
Den 15 maj och den 29 maj arrangeras två seminarier som riktar sig till chefer med medarbetare i nya Regionens hus i Skövde. Det är ett seminarium med information om husets inredning och funktioner och ett som handlar om aktivitetsbaserat arbetssätt och förändringsledning. Välkommen att anmäla dig via regionkalendern.
Var med och rösta fram namn till konferensrummen
Namnröstningen av rummen i konferensanläggningarna i de nya Regionens hus i Skövde och Göteborg är avslutad. Vi kommer inom kort att presentera de vinnande förslagen.
Inspirationsseminarium för chefer i Göteborg
Den 14 juni är det dags för Chefsseminarium i Göteborg om flytten till nya Regionens hus. Anteckna datumet redan nu.
Seminarier för chefer och medarbetare i Skövde
Under våren planeras flera seminarier som vänder sig till dig som kommer att ha din arbetsplats på Regionens hus i Skövde. I höst arrangeras motsvarande seminarier för dig som kommer att arbeta på Regionens hus i Göteborg.
Guide - Så förbereder vi oss för nytt arbetssätt i nya Regionens hus
"Så förbereder vi oss för ett nytt sätt att arbeta i nya Regionens hus" är en guide för ledning, chefer och medarbetare som kommer att jobba i något av de nya Regionens hus eller Skövde.

Senast uppdaterad: 2018-03-27 10:29