Skolmatsakademin

Välkommen till Skolmatsakademin!

Vad är Skolmatsakademin?
Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Nätverket startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till dagens moderna skollunch och samtidigt öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar idag 52 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Läs mer om Skolmatsakademin >>

Senaste nytt

Olika nationalitet, olika bakgrund och erfarenheter – men de har en sak gemensamt – de är alla nyanlända och får genom projektet Future Kitchen en väg in på arbetsmarknaden och i det svenska samhället.

Mobilappen "Mitt Käk" gav eleverna möjlighet att förbeställa sin skollunch, vilket både minskade matsvinnet, ökade måltidskvalitén och fler elever åt i skolrestaurangen.

Jobbar du inom förskolan och vill lära dig mer om mat och hälsa? I höst startar kursen "Mat och hälsa" på Göteborgs universitet.

Den 23/5 samlades ca 30 nyfikna kockar och kostchefer från bl.a. Göteborg, Vara, Tibro, Lidköping, Orust och Sötåsen, för ett studiebesök på Godegården i Järpås.

Den 25 maj träder GDPR-lagstiftningen i kraft, vilket innebär ett stärkt skydd av personuppgifter. Lär dig mer om vad detta innebär för behandlingen av specialkostlistor.

Skolmatsakademin växer på alla håll och kanter.

Den 8 maj arrangerar Läromat och Måltid Sverige ett spännande seminarium i måltidspedagogik.

"Klimat 2030 – Västra Götaland ställer om" är en kraftsamling som drivs av Västra Götalandsregionen och Länsstyrelsen i Västra Götalands län, för att snabba på utvecklingen till en klimatsmart region.

bild-476421005818585_1603785536415454
Hej! När semestern är över fortsätter vi rekryteringen av skolor till vårt projekt Väl godkänt för skolmåltiden. De skolor som redan är med påbörjar sin resa med bland annat work shops och ommöblering av matsal. Varmt välkomna att delta ni med. / Soliga hälsningar Lina
Livsmedelsverket
I @Livsmedelsverk nya nationella handlingsplan för minskat matsvinn utpekas både en trivsam måltidsmiljö, tillräck… https://t.co/U5wTV7ud6h
Denna vecka har skolrestaurangerna i GBG stad tema: ”En hållbar resa runt jorden”. -En kulinarisk jordenruntresa m… https://t.co/0O0c2MvJoQ
Mobilapp får fler elever att äta lunch https://t.co/fMidkv5iN9
Vi säger tack och adjö till Almedalen. Nu loggar även jag ut och tar semester. Jag önskar er alla en underbar sommar😎 Vi ses i Augusti! //Elsa