Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skolmatsakademin

Välkommen till Skolmatsakademin!

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk inom Västra Götaland som vänder sig till dig som är verksam inom skola och skolrestaurang.

Nätverket startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till dagens moderna skollunch och samtidigt öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med medverkande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Skolmatsglädjen sprider sig

Skolmatsakademin samlar idag 47 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Mycket av Skolmatsakademins arbete och verksamhet bygger på erfarenhetsutbyte, goda exempel och att lära av varandra och att slippa uppfinna hjulet gång på gång. Alla våra medlemmar har sina egna unika förutsättningar, politiska målsättningar, organisatoriska omständigheter och smarta lösningar som vi kan inspireras av för att komma framåt inom skolmåltiderna.

Läs mer om Skolmatsakademin >>

Aktuellt från Skolmatsakademin