Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Genomförda aktiviteter

Vill du ha minnesanteckningar, sprida vidare materialet till dina kollegor eller är du kanske nyfiken på våra andra utbildningsdagar?

 Här hittar du sammanfattningar, material, presentationer och bilder från våra tidigare genomförda utbildningar.

Hur kan ökad valfrihet bidra till minskat antal specialkoster och ökad kreativitet i köket? Detta diskuterades vid seminariet om flervalsmodellen tillsammans med Bollebygd och Marks kommun.

Ett proaktivt arbete med att minska matsvinnet är ett måste för att både nå klimatmålen samt öka andelen ekologiskt. Att återvinnarester och kan dessutom bli en fantastisk resurs, smakförstärkare och källa tillkreativitet i köket!

Hållbarhet och lokalproducerat var fokus vid inspirationsdagen i Munkedals kommun. Ett 30-tal medlemmar från Skolmatsakademin fick uppleva en lärorik dag med både studiebesök på gård och skola, samt föreläsningar och kunskapsutbyte.

Den 22/5 samlades ett 20-tal kockar och kökschefer på Godegården i Järpås för att lära sig mer om ekologisk odling, konsten att driva ett modernt lantbruk samt det gröna proteinskiftet.

Vid två tillfällen under April arrangerade skolmatsakademin matlagningskurs i växtbaserad matlagning.

Den 8 maj samlades drygt 70 deltagare från 30 olika medlemsorganisationer i Skolmatsakademin på RISE för att nätverka och prata matsvinn.

Den 13/2 samlades 70 medlemmar från Skolmatsakadmein på Samskolan i Göteborg för att lära oss mer om  värdskap, bemötande och sociala medier.

Torsdagen den 31/1 arrangerade Skolmatsakademin ett webbinarium om Specialkost och födoämnesallergier, i samarbete med Mattanken och Måltid Sverige.

Temat för dagen var framgångsrika hållbara skolmåltider, där deltagarna bjöds på många goda exempel, t.ex: Matsvinn 2.0 i Härryda, Lokalproducerat och måltidspedagogik i Munkedal, Mer växtbaserat på tallriken i Tranemo samt mycket mer.

Tisdagen den 13/11 samlades vi i Falköping för slutseminarium och examination av en ny kull peppade måltidspedagoger inom Skolmatsakademin.

Kan man inkludera elever i utanförskap med hjälp av skolrestaurangens meny? Hur kombinera vi skandinaviska råvaror med smaker från andra kulturer? Ett 40-tal av skolmatsakademins medlemmar samlades i oktober för ett  seminarium om matkulturer och möten i skolrestaurangen.

Den 9/10 arrangerade Skolmatsakademin en halvdagsutbildning i födoämnesallergier och specialkost med Helena Kellnor, Dietist och föreläsare.

En spännande heldag i Borås där vi, tillsammans med drygt 70 st av skolmatsakademins medlemmar, fick lära oss om hur vi bemöter matgäster med neuropsykiatriska diagnoser.

Den 17/9 samlades jag och 20 kockar från nätverket i hemkunskapssalen på Stavreskolan för att lära sig att baka.

Den 23/5 samlades ca 30 nyfikna kockar och kostchefer från bl.a. Göteborg, Vara, Tibro, Lidköping, Orust och Sötåsen, för ett studiebesök på Godegården i Järpås.

Den 17 april samlades vi, 60 personer från 32 olika medlemsorganisationer, i Skövde kommunhus för vårens nätverksträff med Skolmatsakademin. Temat för dagen var Måltidsrummet.

Första veckan i april hade Skolmatsakademin en inspirationsdag om måltidskvalité, värdskap och bemötande. Inbjudna gästföreläsare var måltidsutbildaren Maria Wilbios med sin gedigna erfarenhet inom service och måltiden samt Lena Sjöqvist, restaurangchefen från Tullängsgymnasiets, som tagit sig an stora utmaningar i syfte att höja skolmåltidens kvalité och värdskap.

Vegansk mat stod på menyn när skolmåltidspersonal fick lära sig av skolkocken Magnus Naess både teori och praktik för hur man lagar "helgrönt". Och slutligen fick man också äta maten tillsammans.

Hur kan vi göra kloka val på tallriken både för hälsan och miljön och hur hjälper vi våra matgäster att välja de bästa alternativen?

Under utbildningen i Måltidskvalitet inspirerade Lill Spenninge och Maria Wilbois i konsten att skapa en positiv måltidsupplevelse.

180523 Studiebesök på Godegården

Din sökning resulterade inte i några träffar.
Senast uppdaterad: 2019-02-14 13:48