Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

181009 Födoämnesallergier och specialkost, Göteborg

Den 9/10 arrangerade Skolmatsakademin en halvdagsutbildning i födoämnesallergier och specialkost med Helena Kellnor, Dietist och föreläsare.

Innehållet från dagen i korthet:

  • Kort näringslära
  • Förklaring av begreppet födoämnesöverkänslighet
  • Laktosintolerans
  • Mjölkproteinallergi
  • Celiaki (glutenintolerans)
  • Sädeslagsallergi
  • Andra allergier
  • Korsreaktioner
  • Märkningsregler
  • Rutiner från tillagning till servering - samarbete och ansvarskedja
    mellan olika yrkesgrupper

Här hittar du presentation från dagen. 

Testa dina kunskaper - quiz med frågor från dagen. 

Senast uppdaterad: 2019-02-14 13:09