Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

190508 SMAK nätverksträff - matsvinn

Den 8 maj samlades drygt 70 deltagare från 30 olika medlemsorganisationer i Skolmatsakademin på RISE för att nätverka och prata matsvinn.

Dagen inleddes med en omvärldsbevakning och nulägesananalys från Christoffer Krewer från RISE. Christoffer pratade kring teman som:  Vart står vi i matsvinnsarbetet idag? Vilka uppföljningsverktyg finns på marknaden samt goda exempel. Se presentationen>>

Därefter följde Karin Fritz, projektledare matsvinn på livsmedelsverket, som bl.a. berättade om livsmedelsverkets nationella uppdrag för minskat matsvinn, den nya nationella uppföljningsmodellen för matsvinnmätning (framtaget med inspiration från Göteborgsmodellen) samt nya riktlinjer för säker mat från SKL. Se presentationen>>

Efter en kort bensträckare fick vi lyssna till goda exempel från Ale kommun resp. Falköpings kommun och hur jobbar aktivt med att minska matsvinnet. Sessionen avslutades med ett panelsamtal där även publiken släpptes in.

Presentation Ale kommun>>

Presentation Falköpings kommun>>

Efter en god lunch bestående av falafel, rostade rotsaker och örtcréme var det dags för workshop, där deltagarna fick delge sina erfarenheter, utmaningar, goda exempel mm inom matsvinnsarbete. Läs resultatet här>>

Dagen avslutades med nyheter från Skolmatsakademin, projektet Väl Godkänt för Skolmåltiden samt annat smått och gott från offentliga måltider på RISE.

Presentation Skolmatsakademin>>

Presentation Väl Godkänt för Skolmåltiden>>

Skolmatsakademins nästa nätverksträff äger rum den 19/11, save the date!

Senast uppdaterad: 2019-05-13 09:59