Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Åkerböna på menyn?

Publicerad:
BIld på åkerbönor

Mjölby kommun har goda erfarenheter av att utveckla vegetabiliska biffar till skolköken baserad på den lokalt odlade åkerbönan.Måltidsutvecklare Camilla Svedberg Grill och köksmästare Klaus Rinnergård gästade oss under årets sista nätverksträff och inspirerade med sina framgångar.

I oktober lagade de bland annat biffar till 3 000 gäster och de har en utarbetad metod där centralköket kan producera ett eget halvfabrikat så att alla skolkök kan få möjlighet att servera åkerbönsbiffen som de kallar Mjölnarbiff.

Det tycker vi är smått fantastiskt och vill självklart inspirera er med deras recept.

Kanske kan det bli nästa års nyhet på er matsedel? Glöm då inte att använda er av vår strategi för nya rätter:

  1. Laga mindre mängd av den nya rätten vid det första serverings tillfället.
  2. Se till att skapa nyfikenhet och lyft rätten som något extra.
  3. Be gästerna prova på, smaka och bedöma.
  4. Gången därpå låt rätten vara ett alternativ bland en mer bekant rätt och etablera sakta men säkert den nya rätten under året.
  5. Servera gärna rätten två dagar i följd, vi vet att många behöver lite tid på sig och vår erfarenhet är att en l”ite ovanlig” rätt går bättre dag två.

Dokument att ladda ner:

Presentation 

Recept

Publicerad: