Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Broccoli- och linsbiffar med kikärtsmajo, tomatvete och paprikacreme

Prova våra goda broccoli- och linsbiffar!

"Majonnäs"
Ingredienser: Mängd/Vikt:
Kikärtsspad ½ dl
Senap 1 msk
Rapsolja 2,5 dl
Smaksätt med ljus sojasås, limeskal och saft.

Tillvägagångssätt:
Mixa upp kikärtsspad med senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under tiden som du mixar. Smaka upp med citron, salt och peppar. Använd gärna en stavmixer.

Tomat-matvete:
Koka matvete i bleck med i 50% vatten och 50% tomatkross samt grönsaksbuljong. 20-30 min på ånga i ugn.

Broccoli- och linsbiffar:
10 port. 50 port.
Ingredienser: Mängd/Vikt:
Röda linser 100 g 500 g
Broccoli, rå 200 g 1 kg
Lök 50 g 250 g
Vitlök 10 g 50 g
Maizena 3 g 100-150 g
Limeskal, rivet ½ st 3 st
Salt
Curry
Timjan
Rapsolja till stekning

Tillvägagångssätt:
Blötlägg linserna i minst 30 minuter, koka upp i nytt saltat vatten, koka 2 minut och häll av överblivet vatten. Ånga/koka broccoli mjuk och låt rinna av väl.
Fräs hackade lökar och kryddor i rapsolja tills löken är mjuk. Mixa allt tillsammans till en grov smet och låt den vila 10 min, provstek sedan en liten biff, smaka av och undersök konsistensen.
Forma smeten till bollar eller små biffar, stek i rapsolja alt i ugn på 220 grader i 10 min.

Tips!
1: små piffar lockar att våga smaka och ger mindre svinn.
2: Tillagning i ugn bör alltid göras på kort tid i hög värme. Det ger en krispig yta och ett saftigt innehåll.
3: Man hinner mer om man planerar bättre. Ett exempel för den här biffen: Dag 1) Förbered broccoli och lök och linser. Dag 2) Blanda smeten och låt den stå över natten. Dag 3) Form och stek

Här hittar du fler recept från kursen i växtbaserad matlagning >

Senast uppdaterad: 2019-06-13 10:40