Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Dalängskolan ansluter sig till Väl godkänt för skolmåltiden.

Artikle om Dalängskolan i Nya Lidköpings Tidning

Nya Lidköpings tidning uppmärksammade nyligen den kaotiska måltidssituationen för eleverna på Dalängsskolan i centrala Lidköping. För en tid sedan engagerade sig eleverna på skolan kring skolmåltidsfrågan. Nu har även rektorn engagerat sig genom att ansluta skolan till projektet Väl godkänt för skolmåltiden.

Under måndagen v.45 var det 240 elever som kom för att äta lunch den första halvtimmen till en skolrestaurangen som enbart rymmer 128 platser. Ingen skolpersonal syntes till och det var kaos för elever och måltidspersonal. För en tid sedan engagerade sig eleverna på Dalängskolan kring skolmatsfrågan. Flera hundra elever skrev på en protestlista om skolans ohållbara måltidsschema och vände sig till Nya Lidköpings tidning. Både elever och rektor intervjuades. Och vi vill passa på att lyfta på hatten för rektorns engagemang och välformulerade svar till tidningen. Dalängskolan är en skola som nyligen anslutit till vårt folkhälsoprojekt Väl godkänt för skolmåltiden. Vi hoppas kunna bidra på bästa sätt så att elever, måltidspersonal och lärare får en bättre skolmiljö och arbetsplats samt måltid med i lugn och ro.

Lina Andersson Fasth
Projektledare Väl Godkänt för Skolmåltiden

Senast uppdaterad: 2019-12-05 13:34