Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Ett grönt seminarietips!

Det går en grön våg genom måltids Sverige just nu. Vi tipsar om ett intressant seminarium på temat.

Den 25 april anordnas en seminariedag som fokuserar på smak och den gröna vågen på RISE Jordbruk och livsmedel i Göteborg (fd. SP Food and Bioscience). Dagen anordnas av våra vänner på smakcentret Nordic Taste and Flavour Center.

Seminariet riktar sig till den offentliga sektorn och restaurangbranschen men även till de som arbetar i livsmedelsindustrin och som villl ha inspiration om vegetarisk mat och vegetariska produkter.

Intresset är stort för att äta vegetariskt, och i butikerna ser vi nya alternativ så som biffar och bollar men också fler inspirationsrecept och kampanjer på gröna varor. Flera företag lanserar nya produkter och stjärnkockar öppnar helt vegetariska restauranger. Även i kokbokshyllan blir det allt oftare vegetariskt tema. Vegetarisk mat är här för att stanna och måste falla oss i smaken.

Du får bland annat
√ Inspiration och mer kunskap kring vegetarisk matlagning av kockar och
bloggare.
√ Kunskap om gamla traditionella grödor med stor smakpotential.
√ Inspiration från företag om hur de arbetar med att möta den gröna vågen.
√ Uppmuntran att våga och påbörja vändningen från kött till vego
√ Nätverka och träffa andra med intresse för smak vegetabilier!

Dagens föreläsare består bland annat av mathistorikern Richard Tellström och uppskattade ekovegokocken Erik Måneld. För hela programmet, mer information och anmälan - se inbjudan.

Inbjudan och program - Den gröna vågen 25 april, Göteborg >>

Senast uppdaterad: 2018-06-05 09:39