Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Spännande möte mellan skolan och lantbruket

Publicerad:
Bild på startsidan för webbsidan farmertime.se.

Farmer Time kopplar samman en skolklass och en lantbrukare och låter dem videosamtala med under ett års tid så att eleverna kan följa vad som händer på gården under olika delar av året.

Under samtalen kan eleverna ställa frågor och prata med lantbrukaren om det som de tycker är intressant och läraren kan koppla läroplanen till verkliga exempel på gården. På projektets hemsida kan lärare och lantbruk kan lämna en in intresseanmälan för att delta. Skolorna deltar kostnadsfritt i projektet.

Syftet med projektet är att berätta under skoltid för barn och unga om matens ursprung. Många skolor har idag inte tid eller de ekonomiska resurserna som krävs för att genomföra ett gårdsbesök och det är också svårt för lantbrukaren att ta emot skolklasser på gården. Farmer Time är ett ypperligt sätt för skolorna att besöka lantbrukaren digitalt och ta del av mer information om lantbruket och matens ursprung.

Farmer Time riktar sig till barn och unga i grundskolan och tanken är att stärka deras kunskaper om var maten kommer ifrån, hur den produceras och hur den påverkar miljön i syfte att de ska kunna göra medvetna val i framtiden. Förhoppningen är att eleverna ska lära sig mer om både maten vi äter och lantbruket som producerar dem för att inspirera fler unga att studera och arbeta inom den gröna näringen i framtiden.

Läs mer här http://farmertime.se/

Publicerad: