Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Julhälsning från verksamhetsledaren

Elsa Fries, verksamhetsledare Skolmatsakademin

Hej nätverket!
Ännu ett år börjar löpa mot sitt slut i Skolmatsakademin, och vilken år sedan!

Vi är fler medlemmar än någonsin – 53 st. Vi har arrangerat massor av medlemsaktiviteter i form av utbildningar, nätverksträffar, studiebesök och kollegiala utbyten. Vi har uppvaktat kostvetar- och HK-studenter på Göteborgs Universitet, medverkat i paneldebatter under Almedalsveckan, föreläst på White Guide JR, fått en stående kolumn i Magasin Måltid, deltagit i Skolmatsworkshop med Vinnova, fått flera förtroendeuppdrag i bl.a. Kost och Närings hållbarhetsgrupp samt Astma och allergiförbundet, kommit en bra bit i arbetet med schemalagda luncher i vårt projekt Väl Godkänt för Skolmåltiden, samt mycket mer.


Efter intensiv planering kan vi nu även stolt presentera vårens aktivitetsprogram. Denna gång har vi lagt extra krut på geografisk spridning av aktiviteterna samt fler webbaserade föreläsningar och utbildningar. Detta för att så många som möjligt av er ska kunna delta oavsett vart i regionen ni befinner er.
Under 2020 så vill jag även komma ut och träffa ännu fler av er medlemmar! Har ni en lokal styrgrupp och vill ha verksamhetsledarbesök? T.ex. upphandlingsgrupper, lokala nätverk av måltidschefer eller andra forum där fler av er medlemskommuner är representerade? Bjud gärna in mig så försöker jag komma ut till er!

Slutligen vill jag bara påminna er om att ni gör ett fantastiskt arbete därute i köken. Tillsammans skapar vi en bättre och hållbarare värld – en måltid i taget – och jag ser fram emot att fortsätta detta viktiga arbete tillsammans med er även under 2020.
Men innan dess vill jag önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år!

Varma hälsningar,

Elsa Fries
Verksamhetsledare Skolmatsakademin

Senast uppdaterad: 2019-12-10 13:16