Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Hälsning från verksamhetsledaren!

Publicerad:
Elsa Fries, verksamhetsledare Skolmatsakademin

Vi formar framtidens hållbara konsumenter!

När jag tillträdde som verksamhetsledare i Skolmatsakademin i oktober 2017, fick jag under min andra arbetsvecka förmånen att åka ut på turné i regionen tillsammans med Manus Ness och hålla i utbildning i vegetarisk matlagning. En både utmanande, intensiv med rolig start i Skolmatsakademin.

Nu under sportlovet 2020 gjorde jag en liknande turné, tillsammans med Daniél Kallonas och den växtbaserade utbildningen ”Det nordiska skafferiet”, och det slog mig att det verkligen har hänt saker hos er under de senaste 2,5 åren.

Att byta ut en del av köttet på menyn och laga mer växtbaserat – egentligen inget nytt men ändå ett område som fortfarande kändes lite försiktigt och trevande hos många verksamheter år 2017. Detta har nu, år 2020, blivit en självklarhet för många av er. Jag ser idag ett helt annat självförtroende, trygghet med råvarorna, slipande argument jämtemot eventuella invändningar från matgästerna och en stolthet över att laga god, näringsriktig och klimatsmart mat till era matgäster, samt därmed ge dem de allra bästa förutsättningarna för att orka skoldagen.

Vi flyttar fram positionerna, formar framtidens klimatsmarta konsumenter och är en föregångare i den nödvändiga omställningen mot ett hållbart samhälle.  Jag imponeras och bugar mig för er kunskap och ert engagemang, och känner tacksamhet över att få driva ett nätverk fullt av hållbarhetshjältar!

Elsa Fries
Verksamhetsledare Skolmatsakademin

Publicerad: