Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Bli klimatsmart med Skolmatsakademin!

Publicerad: Uppdaterad:
Ärtor och morot utlagda som en blomma på en tallrik

Skolmatsakademin bjuder in dig att ta del av en av de frågor inom skolmat som diskuterats flitigast - Klimat. På hemsidan delar vi med oss av rapporter, resultat, intressanta diskussioner och vunna lärdomar. Syftet är att inspirera och ge fler skolkök tips kring hur de kan klimatanpassa sin måltidsverksamhet och bli ännu mer klimatsmarta.

Är trenden mer eller mindre grönt på elevernas tallrikar?

Visst, det kan kanske kännas som att ni ibland arbetar i motvind med mer grönt på tallriken. Men här kommer en glädjande rapport från Vegobarometern som visar att det arbete ni gör faktiskt gör skillnad i omställningen! De senaste fem åren har andelen som aldrig äter vegetariskt minskat med nästan hälften och felxitarianer är det nya normala bland svenskar generellt. Så, fortsätt servera fler val och vegetariskt till alla i skolrestaurangerna - det gör skillnad!

Läs Vegobarometerns rapport här

Är du intresserad av klimatsmarta recept? Då hittar du en hel massa inspiration i vår receptbank!

Klicka här för att komma till recepten

Söker du bra och pedagogiska material om frukt och grönt?

Vi lyfter och länkar till både våra egna, och andras fina kommunikationsmaterial med hållbarhet och klimat i fokus så att du kan ta del av dem. Vi vet att ni är många som använder vårt säsongsmaterial ”Fram med grönsakerna”, som riktar sig till skolans alla åldrar. Här kommer ännu ett fint säsongsmaterial, månad för månad, att komplettera med från organisationen Från Sverige.

Klicka här för att komma till materialet

Missa inte våra seminarier!

Här hittar du också vårat aktivitetsprogram och i vår kommer vi hålla ett par digitala seminarier, som vanligt med fokus på miljö och klimat i skolköket.

Till kalendariet

Publicerad:
Uppdaterad: