Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

2020 minskar vi vår klimatpåverkan med 13%.

Klimatklivet logo

Hur då? Just nu är flera medlemskommuner i Skolmatsakademin med i RISE:s Klimatklivet-projekt, där det nu jobbas för fullt med att ta fram olika kommunikationsmaterial för att nå målet. Håll utkik efter materialen som kommer under nästa år. Eller tipsa oss redan nu om du har någon god idé som hjälper oss att nå målet.

Flera medlemskommuner i Skolmatsakademin är med i RISEs Klimatklivet-projekt. Där jobbar vi för fullt på alla fronter med klimatberäkningar, nudging, matsvinn och olika kommunikationsmaterial. Håll utkik nästa år för mer information, målet är att minska klimatpåverkan med 13%! Vi kan också avslöja att vi just nu håller på som bäst med att ta fram ett efterlängtat material till era skolrestauranger.
Nämligen nya bordsryttare med Frukt & Grönt anpassat för årkurs 6 till 9. Tillsammans med detta material kommer vi även ta fram budskap till salladsbuffén och serveringen som kan knytas ihop med bordsryttarna. Materialet kommer att tas fram och publiceras på Skolmatsakademins hemsida under nästa år. Vill du vara med och bidra? Goda idéer och roliga fakta tas varmt emot! Kontakta: lina.anderssonfasth@ri.se

Senast uppdaterad: 2019-12-05 11:48