Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kliar det i dina gröna fingrar - miljoner att söka för ätliga skolgårdar

Publicerad:

En grön och ätbar utemiljö (skolträdgård) bidrar både till bättre hälsa, ökat välbefinnande och ger förutsättningar för livsviktigt lärande om miljö, mat och natur. Läs mer och se till att sprida infon till de som behöver ha den i er skola/kommun!

Bidrag att söka för rustning av utemiljö - Boverket

2016 – 2018 satsar staten 500 miljoner på upprustning av skolgårdar och förskolegårdar. Pengar som du kan söka idag! Upprustningen ska bidra till bättre hälsa och ökat välbefinnande hos barn och ungdomar. Grön och ätbar utemiljö, dvs. skolträdgårdar eller ätliga skolgårdar kan vara en naturlig del att söka bidrag för att anlägga eller rusta upp! Ombyggnaden i utemiljön som du söker för ska bidra till något av de tre målområdena förbättrad lärmiljö, förbättrad trygghet eller främjande av fysisk aktivitet. Skolträdgårdarna bidrar såklart också till förutsättningar för ett djupare och livsviktigt lärande. 

Bidraget söks hos Boverket och kan sökas av huvudman som bedriver utbildning i förskolan, förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan, gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller fritidshemmet. Det går att söka stöden fram till och med 1 april 2018

På hemsidan Ätlig skolgård kan man läsa en sammanfattning om vad områdena kan handla om enligt Boverket och vilka delar av läroplanerna de kopplar det till.

Läs mer

Läs mer om bidraget för upprustning av skollokaler och utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem på Boverkets hemsida >>

 Bild från Botaniska trädgården i Göteborg, deras pedagogiska skolbyggnad i bakgrunden.
Publicerad: