Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nya coronaviruset - detta gäller för offentliga kök

Här samlar vi aktuell myndighetsinformation gällande nya coronaviruset. från bl.a. Livsmedelsverket, Folkhälsomyndigheten, Skolverket m.fl. Denna sida uppdateras löpande.

Coronaviruset sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta. I dagsläget finns det ingenting som tyder på att viruset kan spridas genom att man äter mat eller dricker vatten. De ordinarie hygienrutinerna inklusive handtvätt är tillräckliga, menar Livsmedelsverket. Ta del av vanliga frågor och svar på Livsmedelsverkets webbsida>>

Skolmatsakademins stödmaterial

Besök även vår sida med stödmaterial i coronakrisen. Här samlar vi tips, kunskap, kommunikationsmaterial för hygienrutiner, exempel på krismenyer och annat från medlemskommunerna i Skolmatsakademin. Till sidan>>

----------------------------------------------------

Stöd och information från andra aktörer

Nedan följer samlad samhällsinformation och material med relevans för offentlia kök från bl.a. Livsmedelsverket, folkhälsomyndigheten, Skolverket m.fl. 


Måltidsbloggen


– som drivs av Livsmedelsverkets kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg

Livsmedelsverket

- Frågor och svar på vanliga frågor från konsumenter och företag

Andra webbplatser

Krisinformation

Folkhälsomyndigheten

Skolverket

Sveriges kommuner och landsting

Arbetsgivarverket

Affischer om god handhygien


Folkhälsomyndigheten har tagit fram affischer om god handhygien.

 

Senast uppdaterad: 2020-04-16 14:14