Ulrika säger tack och hej...

...för denna gång! Efter 3,5 år av intensivt, omväxlande och väldigt roligt arbete väntar efter sommaren nya och spännande utmaningar för Ulrika, verksamhetsledare för Skolmatsakademin sedan 2014. Hon tackar och bockar för sin tid i Västra Götalands bästa nätverk och hoppas på att ses och höras snart igen!

Stort tack till er alla för denna roliga tid!

Efter sommaren är det dags för mig att, bokstavligen talat, ta tåget vidare mot nya äventyr och utmaningar på Livsmedelsverket i Uppsala!

Det har varit ett rent nöje att få möjlighet vara verksamhetsledare för kunskapsnätverket Skolmatsakademin under dessa år. Det har varit otroligt lärorikt att få uppleva hur nätverket lyckats växa sig större och starkare, gått från ett 30-tal medlemmar till över 50 medlemmar idag, firat stort och pampigt 10-års jubileum, hängt med i utvecklingen av sociala medier, tagit plats i debatten, påverkat som en nationell skolmatsaktör, kikat in i både stora som små förskole- och skolkök, faciliterat utvecklingsarbete i de enskilda kommunerna och i länet som helhet och samtidigt inspirerat och kompetenspåfyllt hundratals (ja, kanske till och med tusentals när jag räknar på det) skolkockar, förskolekockar, måltidsbiträden, pedagoger, skolsköterskor, kostchefer, enhetschefer och skolledare. Jag vill tacka för att ni alla, både inom och utanför Västra Götaland, delat med er av er kunskap, era tips, era problem, era frågeställningar, era lokaler och inte minst er tid - det är det som gör ett riktigt bra nätverk!
Jag hoppas att ni alla som jag stött på därute på studiebesök, i skolkök, på utbildningar, möten, konferenser och via telefon eller mail också har tyckt att det varit ett bra samarbete!

Efter att vi alla tagit en välförtjänt semester, många svalkande bad och förhoppningsvis avnjutit ljumma sommarkvällar väntar en spännande höst. För Skolmatsakademin innebär det bland annat:

  • en knökfylld aktivitetskalender,
  • ett inspirerande utbud av föreläsningar, utbildningsdagar och studiebesök,
  • kollegiala skolmåltidsutbyten mellan nya kommuner,
  • nya utvecklingsprojekt som är i startgroparna,
  • nya fräscha bordsryttare om de Globala målen
  • Fler valideringar av befintlig måltidspersonal
  • Fler praktikanter i våra offentliga kök
  • och mycket mycket mer...

Ha nu en härlig sommar med en massa goda och njutningsfulla måltider!

Vid pennan // Ulrika, verksamhetsledare för Skolmatsakademin t.o.m. juli 2017

Frågor eller funderingar?

Tveka inte att kontakta Skolmatsakademin via mail eller någon ur Skolmatsakademins styrgrupp om du har några frågor eller funderingar inför hösten.