Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nu drar Future Kitchen 2020 igång!

Future Kitchen
Genom Future Kitchen vill vi attrahera morgondagens medarbetare tidigt!

Nu är det snart dags för den fjärde omgången av Future Kitchen – succéprojektet där människor som står långt ifrån arbetsmarknaden och behöver en ingång till arbete får chansen genom en praktikplats i offentliga kök. Läs mer om den kommande omgången där fler än nyanlända ska få chansen.

Nu drar Future Kitchen 2020 igång! Vill ni vara med på tåget?

Med en snabbt ökande befolkningsmängd och växande måltidsbransch, höjs också behovet av personal och kompetens i den offentliga måltidsverksamheten. Dock är det väldigt få som söker sig till kockyrket, och kommuner och landsting står idag i en situation där man behöver hitta nya och alternativa rekryterings- och kompetensförsörjningsalternativ för att locka framtidens arbetskraft till våra offentliga kök. Future Kitchen är ett samverkansprojekt, finansierat av Västra Götalandsregionen, med vägledning till jobb och utbildning inom offentliga måltider. Sedan starten under våren 2017 har projektet främst riktats mot nyanlända för att ta tillvara på mänskliga resurser och skapa en meningsfull första tid i ett nytt land. Genom praktikplats i offentliga kök, kombinerat med språkträning och personligt handledarskap får man då en väg in i svensk kultur och svensk arbetsmarknad, samtidigt som måltidsverksamheterna/praktikplatserna får ett värdefullt utbyte i form av ökad kunskap, förmåga och beredskap för att kunna servera måltider till människor med olika bakgrund och behov i sina verksamheter framöver. Med förhoppningar om ett fortlöpande projekt begränsas dock inte projektet till enbart nyanlända i det fortsatta arbetet med Future Kitchen, utan anpassas utefter behovet i kommunerna där man ser andra grupper som står långt ifrån arbetsmarknaden och behöver en ingång till arbete.
Vill ni veta mer om projektet? Hör av er till projektledare Julia Hansson, julia.hansson@ri.se.

Senast uppdaterad: 2019-12-09 16:41