Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Godegården den 22 maj!

Följ med på ett studiebesök till Godegården i Järpås, mitt emellan Vara och Lidköping.

Den nya matlogiken och ett grönt proteinskifte. 

Följ med på ett studiebesök till Godegården i Järpås, mitt emellan Vara och Lidköping. På plats träffar vi Roland Höckert som berättar om framtidens växtbaserade proteinskifte samt Nathalie Torstensson, måltidschef i Lidköpings kommun, om de offentliga kökens roll och möjligheter vid övergången.
Läs mer om den spännande dagen och anmäl dig här >

Datum & tid 22/5, 10.30–14.30 

Plats: Godegårdsvägen 2, 531 94 Järpås 

Målgrupp: Kockar, måltidspersonal och chefer inom offentliga kök, politiker och tjänstemän 

Innehåll 
Godegården i Järpås har bedrivit som ekologiskt lantbruk sedan 1997. Åren som certifierad ekologisk producent har upplevts som utvecklande och lärorika. Idag driver man företaget mot nyttjande av ekosystemtjänster och hållbarhet. 

Lidköpings kommun har lång erfarenhet av säsongsupphandling och samarbete med lokala producenter. Måltidschef Nathalie Torstensson berättar om hur de jobbar med lokala råvaror som ett steg i kommunens hållbarhetsarbete. 

Dagen bjuder på besök på gården, diskussion kring hållbarhetsaspekter i livsmedelsproduktionen, den nya matlogiken, det gröna proteinskiftet, baljväxter och åkerböna samt en god lunch med smak av framtiden. 

Hitta hit: 
Godegården ligger mellan Vara och Lidköping. 
Man tar sig dit med bil eller pendeltåg från Vara eller Lidköping, gården ligger ca 10 min promenad från Järpås station. Se karta. 

Anmäl dig här >

Senast uppdaterad: 2019-04-25 08:17