Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vill ni vara testbädd för sillburgare?

Vill din kommun bidra till innovation av framtidens hållbara proteiner från havet? Vi söker skolkök som vill vara testbädd för en ny fiskprodukt - sillburgare.

Fisk är generellt ett hälsosamt livsmedel som vi bör äta mer av, men att hitta hållbart fångad/odlad fisk från stabila bestånd är inte alltid det lättaste. En fisk som vi gärna kan äta mer av är sill. Sillen kallas ibland ”havets superfisk” då den har högt näringsvärde, är relativt lokalproducerad och kommer från hållbara bestånd.

Vi behöver hitta fler och nya sätt att äta sill, som komplement till den klassiska inläggningen som främst äts vid högtider. I samarbete med Kost & Näring samt Mattanken söker vi nu skolkök i Göteborgsområdet som vill vara med och testa en sillburgare. Ni kommer att få en färdig produkt att använda i lunchserveringen, och vi kommer i samband med detta göra intervjuer med kockar samt matgäster om vad de tycker om burgaren.

Är ni intresserade av att vara med? Hör av er till skolmatsakademin@ri.se

Senast uppdaterad: 2020-02-07 16:00