Om oss

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland som startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Aktivt nätverk

Nätverket är till för dig som är verksam i förskolan, i skolan eller i skolrestaurangen och som på något sätt kommer i kontakt med skolmåltider. Skolmatsakademin arrangerar löpande nätverksträffar, utbildningar för skolans personal, koordinerar utvecklingsprojekt, samordnar arbetsplatsbyten och studiebesök, tar fram gemensamt material och marknadsför skolmåltiderna i Västra Götaland. Skolmatsakademin är en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götaland!
Webbplatsen är en plattform där vi sprider goda lokala exempel, nyheter och informerar om beprövade metoder och läromedel, för skolrestaurangen och klassrummet. Informationsmaterial om oss hittar du här.

Våra medlemmar

I nätverket är för närvarande 54 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer medlemmar. Alla finns geografiskt placerade i Västra Götaland.

Kontaktuppgifter till alla våra medlemmar hittar du här.

Finansiering av vår verksamhet

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med deltagande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Sociala medier

Via våra andra sociala plattformar (Facebook, Twitter, Instagram och Youtube)  kan du hitta ytterligare info och inspiration. 
Vi ses!

bild-476421005818585_1935915239869147
Goda nyheter - vi kommer under 2019 köra en ny omgång av skolmatsutbytet. Hurra! För oinvigda - utbytet innebär att måltidspersonal inom nätverket ges möjlighet att byta arbetsplats med kollegor från andra kommuner för en dag, med syfte att utbyta erfarenheter, få nya insikter, idéer, tips, inspiration och kontakter med nya kollegor. Vi har arrangerat dessa i flera omgångar tidigare och det har varit mycket uppskattat. Är din kommun intresserad? Anmäl er till oss senast den 18 mars.
bild-476421005818585_1924516907675647
En fantastisk start på dagen med gott fika och fullsatt aula på #samskolan vid dagens utbildning på i Service, bemötande och måltidskvalitet med bl.a Maria Willbois och Carina Nilsson från @restaurang_backaskolan #skolmat #skolmatsakademin #offentliggastronomi #offentligmåltid #service #värdskap @ Göteborgs Högre Samskola
På plats i Vara konserthus på #måltidensmervärde med stark inledning av moderator @monikaahlberg och inspirationsfi… https://t.co/dvjTxbL6kt
MATtanken
RT @MATtanken_SE: Vi spelade in vårt webbinarium om skolluncher på lektionstid och du kan nu se det i efterhand! #offentligamåltider #skolm…
Under 2019 köra en ny omgång av skolmatsutbytet. Hurra!👏👏 För oinvigda - utbytet innebär att måltidspersonal inom nätverket ges möjlighet att byta arbetsplats med kollegor från andra kommuner för en dag, med syfte att utbyta erfarenheter, få nya insikter, idéer, tips, inspiration och kontakter med nya kollegor. Vi har arrangerat dessa i flera omgångar tidigare och det har varit mycket uppskattat. Är din kommun intresserad? Anmäl er till oss senast den 18 mars.
Nästa vecka öppnar Karl Johansskolan dörrarna till sin ny renoverade matsal. Kockarna ser till att piffa in i det sista. Kom och ta en titt på tisdag! Här försöker vi skapa ökad ro och mer mat i magen för att ge eleverna bättre förutsättningar i skolbänken. Utöver det är skolan en av flera som testar att schemalägga skolmåltiden - En del av folkhälsoprojekt Väl godkänt för skolmåltiden! #skolutveckling #skolmat #hållbarmåltider #schemalagdamåltider #invigning #skolutveckling #pedagogikslunch #pedagogiskamåltider #pedagogik @goteborgsposten #majornalinne @karljohanskok
Senast uppdaterad: 2019-01-29 09:45