Om oss

Skolmatsakademin är ett kunskapsnätverk i Västra Götaland som startades år 2006 för att främja skolmåltiden och goda matvanor i skolan. Vi vill förmedla en positiv attityd till skollunchen och öka kunskapen om hur valet av livsmedel påverkar vår hälsa och miljö.

Aktivt nätverk

Nätverket är till för dig som är verksam i förskolan, i skolan eller i skolrestaurangen och som på något sätt kommer i kontakt med skolmåltider. Skolmatsakademin arrangerar löpande nätverksträffar, utbildningar för skolans personal, koordinerar utvecklingsprojekt, samordnar arbetsplatsbyten och studiebesök, tar fram gemensamt material och marknadsför skolmåltiderna i Västra Götaland. Skolmatsakademin är en samlande kraft för skolmatsfrågor i Västra Götaland!
Webbplatsen är en plattform där vi sprider goda lokala exempel, nyheter och informerar om beprövade metoder och läromedel, för skolrestaurangen och klassrummet. Informationsmaterial om oss hittar du här.

Våra medlemmar

I nätverket är för närvarande 54 kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer medlemmar. Alla finns geografiskt placerade i Västra Götaland.

Kontaktuppgifter till alla våra medlemmar hittar du här.

Finansiering av vår verksamhet

Skolmatsakademin finansieras av miljönämnden i Västra Götalandsregionen tillsammans med deltagande kommuner, stadsdelar och utbildningsaktörer i Västra Götaland.

Sociala medier

Via våra andra sociala plattformar (Facebook, Twitter, Instagram och Youtube)  kan du hitta ytterligare info och inspiration. 
Vi ses!

bild-476421005818585_2029300413863962
Läs Skolmatsakademins nyhetsbrev där vi berättar om Lillebyskolans arbete med klimat och hållbarhet, nätverksträff med tema matsvinn och mycket annat matnyttigt: https://mailchi.mp/a5d0cffa5222/mars2019-2940389
bild-476421005818585_2026123140848356
Hur jobbar ni med långsiktig kompetensförsörjning? Ett sätt är att jobba med kollegial handledning och validering. Nästa vecka den 29/4 håller vi en kostnadsfri utbildning för nya handledare i Göteborg. Sista anmälningsdag idag!
På plats i Vara konserthus på #måltidensmervärde med stark inledning av moderator @monikaahlberg och inspirationsfi… https://t.co/dvjTxbL6kt
MATtanken
RT @MATtanken_SE: Vi spelade in vårt webbinarium om skolluncher på lektionstid och du kan nu se det i efterhand! #offentligamåltider #skolm…
Idag är jag ute och träffar kockar pedagoger och ledning inom Väl godkänt för skolmåltiden. Första stoppet Trollhättan. Där möttes jag av det glada beskedet att det finns möjlighet till renovering och ljuddämpning av matsalen. Och... schemaläggarna har börjat arbeta med den nya schemastrukturen✌! Som grädde på moset fick jag en fin-fin lunch. .. .. .. Trollhättans centralkök bjöd på krämig kycklingratäng med chili och ajvar. Det var mycket uppskattat bland elever och lärare och passade utmärkt till den fina salladsbufffen Paradisskolan serverar varje dag. Bild 2:en fantastisk illustration från igår av @paulskok Från rot till blast! Den får mig att tänka på att detaljerna är viktiga i sammanhanget, det är så man lyckas med måltidsarbetet.
Säg hej till ett stor gäng glada kockar nu mera försedda med argument, näringskunskap, och extra matlagnings skills i det vegetariska köket!! ............. ........ .... #vegoskolan #vegetariskt #kilmatmålen #vegoivärldsklass @wwf #skolutveckling #offentliggastronomi #hållbarmåltider
Senast uppdaterad: 2019-01-29 09:45