Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarier

Varje termin genomför vi ett antal webbinarier som komplement till vårt ordinarie kursutbud.

Flera av dessa har vi genomfört i samarbete med Måltid Sverige samt Mattanken, och de kan ses i efterhand via respektive hemsida.

200415 Matfoto för offentliga kök

Instagram kan vara ett effektivt verktyg för att nå ut till såväl matgäster som målsmän. Att fotografera mat är dock inte alltid det lättaste. Lär dig mer om hur du tar snygga matfoton för sociala medier.

Vi bjuder på ett kortare webbinar med Martin Wendelbo-Hansson som visar oss hur vi bättre lyckas med bilderna på Instagram.

Se webbinariet i efterhand>>

200402 Så lyckas du på sociala medier

Kommunikation via Instagram blir allt vanligare inom offentliga måltider. Hur nyttjar vi denna kanal på bästa sätt för att skapa dialog och goda relationer till såväl matgäster som målsmän? Att kommunicera med kommun/regionen som avsändare, vad behöver vi tänka på?

Vi ska sätta värde på det arbete vi gör, vara medvetna om varför vi gör det och för vem. Att kommunicera detta via Instagram blir allt vanligare inom offentliga kök. Under detta webbinar får vi följa med Martin Wendelbo-Hansson, sociala medier-proffset, och kommunkommunikatören Malin Winald som lär oss att bemästra hantverket sociala medier.

Se webbinariet i efterhand>>

 

191010 Matgäster med särskilda behov

Ett webbinarium om måltider och neuropsykiatriska diagnoser. Hur kan man hantera måltidssituationen för matgäster med särskilda behov?

Vilka riktlinjer och rekommendationer finns det egentligen i dag vad det gäller kosten och neuropsykiatriska diagnoser? Råder det verkligen särskilda behov och omständigheter för dessa barn och ungdomar? Vad bör man ta hänsyn till i skolrestaurangen? I detta webbinarium föreläser Johanna Björk, expert inom pedagogisk, psykosocial och psykiatrisk vägledning med fokus på neuropsykiatri, och Therese Lind, måltidschef i Bollebygds kommun.

Se webbinariet i efterhand>>

 

190131 Specialkost och födoämnesallergi

I detta webbinarium får du grundläggande kunskaper i ämnet födoämnesöverkänslighet. Vad är skillnaden mellan laktosintolerans och mjölkproteinallergi? Och mellan glutenintolerans och sädesslagsallergi? Föreläser gör Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Andrea är specialist inom barnhälsovård och födoämnesöverkänslighet hos barn.

Se webbinariet i efterhand>>

 

Senast uppdaterad: 2020-04-23 15:28