Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Webbinarier

Varje termin genomför vi ett antal webbinarier som komplement till vårt ordinarie kursutbud.

Flera av dessa har vi genomfört i samarbete med Måltid Sverige samt Mattanken, och de kan ses i efterhand via Mattankens hemsida.

Specialkost och födoämnesallergi

I detta webbinarium får du grundläggande kunskaper i ämnet födoämnesöverkänslighet. Vad är skillnaden mellan laktosintolerans och mjölkproteinallergi? Och mellan glutenintolerans och sädesslagsallergi? Föreläser gör Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Andrea är specialist inom barnhälsovård och födoämnesöverkänslighet hos barn.

Se webbinariet i efterhand>>

 

Matgäster med särskilda behov

Ett webbinarium om måltider och neuropsykiatriska diagnoser. Hur kan man hantera måltidssituationen för matgäster med särskilda behov?

Vilka riktlinjer och rekommendationer finns det egentligen i dag vad det gäller kosten och neuropsykiatriska diagnoser? Råder det verkligen särskilda behov och omständigheter för dessa barn och ungdomar? Vad bör man ta hänsyn till i skolrestaurangen? I detta webbinarium föreläser Johanna Björk, expert inom pedagogisk, psykosocial och psykiatrisk vägledning med fokus på neuropsykiatri, och Therese Lind, måltidschef i Bollebygds kommun.

Se webbinariet i efterhand>>

 

Senast uppdaterad: 2020-02-12 11:19