Aktuellt i nätverket

Här hittar du aktuella nyheter från nätverket och information om var och när nästa träff kommer att ske.

Aktuellt i nätverket

Anneli Matsson gästade ISM:s nätverksträff den 19 april med sin föreläsning om Kränkande Särbehandling. Rubriken för dagen var Bad behaviour på arbetsplatsen, där hon redde ut skillnaden mellan kränkande särbehandling, mobbning och dess ”grannar” i arbetsmiljön.

Vad är kränkande särbehandling? Vad skiljer det från konflikter och annat aggressivt beteende? Detta är temat på kommande nätverksträff.

Det var fullsatt på ISM:s nätverksträff den 27 februari, när de båda seniora forskarna Marie Åsberg, från Karolinska Institutet och Kristina Glise från ISM, berättade om aktuell forskning och kliniska erfarenheter utifrån diagnostik och behandling av utmattningssyndrom. Nu finns en sammanfattning över de båda föreläsningarna att ladda ned.

Utmattningssyndrom - Var står vi idag? Diagnostiken, synpunkter på behandling och de senaste forskningsrönen. Om detta handlar kommande nätverksträff.

På ISM:s nätverksträff den 8 november talade Marcus Strömgren om vikten av att bygga på arbetsplatsens sociala kapital och hur detta påverkade förändringsarbetet. Nu finns hans bilder att ladda ned.

Mats Eklöf drog "fulla hus" på ISMs nätverksträff den 21 september med temat psykosocial arbetsmiljö.

Varför är ”sedvanlig" behandling inom primärvården så verksam - jämfört med tilläggsbehandlingar vid psykisk ohälsa? Om detta talade Cecilia Björkelund, specialist i allmänmedicin och professor vid Institutionen för medicin vid Göteborgs Universitet, på ISM:s nätverksträff den 9 maj 2017.

Efter två byten av lokal, på grund av det fantastiskt stora intresset, gick ISM:s nätverksträff om Fakta och myter inom stressområdet av stapeln den 29 mars på anrika Draken vid Järntorget.