Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Digitala lunchföreläsningar på Dart

Med jämna mellanrum arrangerar vi kostnadsfria digitala lunchföreläsningar där vi pratar om ett intressant ämne inom området alternativ och kompletterande kommunikation. 

Ingen föranmälan behövs. Om du vill vara säker på att inte missa tillfället du är intresserad av kan du lägga in tiden och adressen till den här webbsidan i din kalender.

När det är dags klickar du på länken "Anslut till föreläsningen" på det tillfälle som är aktuellt. Gå gärna in lite före utsatt tid så du har chans att hinna testa att ditt ljud och bild fungerar som det ska. Vi har ingen möjlighet att hjälpa till under föreläsningen. 

14 september kl 12.00-12.45
KomIgång online är ett digitalt föräldrastöd i 1177 för föräldrar till små barn med kommunikationssvårigheter. Josefin Hansson, projektledare, visar stödprogrammet och förklarar bakgrunden till varför det har tagits fram och hur det är tänkt att användas.

Föreläsningen i PDF-format

12 oktober kl 12.00-12.45
Pedagog Helen Göransson tipsar om hur en kan arbeta med motiverande aktiviteter och lekfullhet för vuxna personer med diagnoser inom autismspektrat och intellektuell funktionsnedsättning. 

Föreläsningen i PDF-format

9 november kl 12.00-12.45
Att välja högteknologiskt kommunikationshjälpmedel. Anna Nilsson, leg. logoped, visar på likheter och skillnader mellan olika högteknologiska AKK-system och pratar om vilka faktorer som krävs för att få det att fungera i vardagen.

Föreläsningen i PDF-format


14 december kl 12.00-12.45

Alternativa styrsätt till kommunikationshjälpmedel och datorer eller istället för papper och penna. Leg.arbetsterapeut Gunnel Ivarsson visar olika styrsätt som möjliggör självständighet och delaktighet vid användning av datorer.

Föreläsningen i PDF-format


11 januari 2023 kl 12.00-12.45
Leg.arbetsterapeut Lisa Braun pratar om hur en kan tillgängliganpassa vardagsteknik.

Föreläsningen i PDF-format

8 februari 2023 kl 12.00-12.45
Logoped Gunilla Thunberg berättar om kommunikativa rättigheter och visar förnyade skrivningar och uppdaterat bildstöd. 

Anslut till föreläsningen

12 april 2023 kl 12.00-12.45
Logoped Anna Nilsson pratar och inspirerar om hur du som kommunikationspartner kan träna och använda strategier i samspel.

Anslut till föreläsningen

10 maj 2023 kl 12.00-12.45
Hur fungerar samtalsmatta (Talking Mats) och kan det vara något för personerna jag träffar? Specialistarbetsterapeut Margret Buchholz berättar om metoden och tipsar om hur du kan gå vidare om du vill arbeta med den. Läs mer om samtalsmatta.

Anslut till föreläsningen

Senast uppdaterad: 2023-01-12 14:13